Αξονική Αγγειογραφία Κάτω Άκρων | Διαδικασία & διάρκεια
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Αξονική Αγγειογραφία Κάτω Άκρων

Τι είναι η αξονική αγγειογραφία κάτω άκρων;

Πρόκειται για μια εξέταση που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της ροής αίματος των αρτηριών στα πόδια. Η αξονική αγγειογραφία κάτω άκρων, χρησιμοποιώντας καθοδήγηση εικόνας, οι γιατροί μπορούν να καθορίσουν εάν υπάρχει βλάβη ή μπλοκάρισμα της ροής αίματος σε μια αρτηρία. Αυτό βοηθάει στη διάγνωση ορισμένων καταστάσεων όπως η αθηροσκλήρωση (σκλήρυνση του αιμοφόρου αγγείου) ή η βλάβη που προκαλείται από το τραύμα. Αυτό βοηθά τους γιατρούς στο σχεδιασμό για μελλοντικές παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων αγγειακών επεμβάσεων (όπως τοποθέτηση στεντ) ή χειρουργική επέμβαση.

Η αξονική αγγειογραφία αρτηριών κάτω άκρων αποτελεί ειδική απεικονιστική εξέταση των κάτω άκρων που καταδεικνύει ι την έκταση και την ειδική μορφολογία των αρτηριακών βλαβών.Βοηθάει τον θεράποντα ιατρό στην εκτίμηση της κατάστασης της αποφρακτικής αρτηριοπάθειας των κάτω άκρων.

Πως γίνεται η αξονική αγγειογραφία των κάτω άκρων

Ο γιατρός θα εκχύσει σκιαγραφικό υλικό αντίθεσης στο αίμα σας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αξονικό τομογράφο, μια μορφή ακτίνων Χ θα μπορεί να καταγράψει την κίνηση του αίματος σε πραγματικό χρόνο. Ο γιατρός σας θα αξιολογήσει τη ροή του αίματος στα πόδια σας.

Ένας ακτινολόγος με εξειδίκευση στην επίβλεψη και την ερμηνεία αξονικών αγγειογραφιών κάτω άκρων, θα αναλύσει τις εικόνες και θα στείλει μια επίσημη αναφορά στον θεράποντα ιατρό σας ή σε έναν γιατρό που σας παραπέμπει για την εξέταση, ο οποίος θα συζητήσει μαζί σας τα αποτελέσματα.

Μπορεί να απαιτούνται εξετάσεις παρακολούθησης. Ο γιατρός σας θα εξηγήσει τον ακριβή λόγο για τον οποίο ζητείται μια άλλη εξέταση. Μερικές φορές μια εξέταση παρακολούθησης όπως η αξονική αγγειογραφία των κάτω άκρων, γίνεται επειδή μια πιθανή ανωμαλία χρειάζεται περαιτέρω αξιολόγηση με πρόσθετες απόψεις ή ειδική τεχνική απεικόνισης.

Μπορεί επίσης να είναι απαραίτητη μια εξέταση αξονικής αγγειογραφίας κάτω άκρων, ώστε οποιαδήποτε αλλαγή σε μια γνωστή ανωμαλία να μπορεί να παρακολουθείται με την πάροδο του χρόνου. Οι εξετάσεις παρακολούθησης είναι μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος να διαπιστωθεί εάν η θεραπεία λειτουργεί ή αν ένα εύρημα είναι σταθερό ή αλλάζει με την πάροδο του χρόνου.

Αξονική αγγειογραφία κάτω άκρων και ακτινοβολία

Τα σύγχρονα συστήματα ακτίνων Χ έχουν πολύ ελεγχόμενες δέσμες ακτίνων Χ και μεθόδους ελέγχου της δόσης για την ελαχιστοποίηση της ακτινοβολίας. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα τμήματα του σώματος του ασθενούς που δεν απεικονίζονται λαμβάνουν ελάχιστη έκθεση στην ακτινοβολία.

Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη μείωση της ακτινοβολίας κατά τη διάρκεια της CT αγγειογραφίας κάτω άκρων, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των παραμέτρων σάρωσης ειδικά για τον τύπο και το βάρος του σώματος σας. Η περιοχή σάρωσης θα περιορίζεται επίσης στην περιοχή ενδιαφέροντος για να αποφεύγεται η περιττή ακτινοβολία σε άλλα μέρη του σώματος.

Ιατρική Πρόληψη και αξονικές αγγειογραφίες κάτω άκρων

Η αξονική αγγειογραφία αρτηριών κάτω άκρων γίνεται στην Ιατρική Πρόληψη, με τη χρήση ακτίνων Χ, για την απεικόνιση των αγγείων. Ο αξονικός μας τομογράφος, μέσα σε ελάχιστο χρόνο λαμβάνει υψηλής ανάλυσης εικόνες των αγγείων, Ο AQUILION 16 της Samsung αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο χώρο των αξονικών τομογράφων. Εκπέμπει πάνω από 40% λιγότερη ακτινοβολία από τους συμβατικούς τομογράφους.

Η λήψη σκιαγραφικού υγρού είναι απαραίτητη πριν από τις αξονικές αγγειογραφίες αρτηριών των κάτω άκρων. Ο χρόνος της εξέτασης είναι μερικά λεπτά της ώρας και η παραμονή στο χώρο αναμονής και εξέτασης του διαγνωστικού μας, είναι ευχάριστος και άνετος.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα