Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς | Διαδικασία & αποτελέσματα
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς

Τι είναι το υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς;

Ο υπερηχογράφος είναι μια ανώδυνη εξέταση που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για τη δημιουργία εικόνων στο εσωτερικό του σώματός σας. Ο γιατρός σας θα χρησιμοποιεί συχνά υπερηχογράφημα για τη δημιουργία εικόνων ενός εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ο υπερηχογράφος του θυρεοειδούς χρησιμοποιείται για την εξέταση του θυρεοειδούς για ανωμαλίες, όπως:

  1. κύστες
  2. οζίδια
  3. όγκους

Τα υπερηχογραφήματα στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ), πραγματοποιούνται από ιατρικό προσωπικό, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, με τον νέο και σύγχρονο έγχρωμο υπερηχοτομογράφο, τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας, LOGIQ S8 XDclear της εταιρείας GENERAL ELECTRIC.

Το συγκεκριμένο σύστημα υπερήχων, είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να μας παρέχει άριστη ευκρίνεια εικόνας αλλά και να ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη αξιοπιστία στις σύγχρονες απαιτήσεις της γενικής ακτινολογίας- παθολογίας, καλύπτοντας με επιτυχία το ευρύ φάσμα και την ποικιλομορφία των κλινικών αναγκών του εξεταζόμενου.

Το σύστημα υπερήχων LOGIQ S8 XDclear, παρέχει περιεκτικές πληροφορίες, ώστε να μπορεί να γίνει μια διαφορική διάγνωση, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Πότε χρησιμοποιείται ο υπέρηχος θυρεοειδή;

Ο υπέρηχος θυρεοειδή μπορεί να ζητηθεί εάν μια εξέταση λειτουργίας θυρεοειδούς είναι ανώμαλη ή εάν ο γιατρός αισθάνεται μια ανάπτυξη στον θυρεοειδή σας εξετάζοντας το λαιμό σας. Ένας υπέρηχος θυρεοειδή μπορεί επίσης να ελέγξει έναν υπολειτουργικό ή υπερδραστήριο θυρεοειδή αδένα.

Μπορεί να κάνετε υπερηχογράφημα θυρεοειδούς ως μέρος μιας συνολικής φυσικής εξέτασης. Οι υπέρηχοι μπορούν να παρέχουν εικόνες υψηλής ανάλυσης των οργάνων σας που μπορούν να βοηθήσουν τον γιατρό σας να καταλάβει καλύτερα τη γενική σας υγεία. Ο γιατρός σας μπορεί επίσης να ζητήσει υπερηχογράφημα εάν παρατηρήσει οποιεσδήποτε μη φυσιολογικό οίδημα, πόνο ή λοιμώξεις, έτσι ώστε να μπορεί να αποκαλύψει, οποιεσδήποτε υποκείμενες καταστάσεις που μπορεί να προκαλούν αυτά τα συμπτώματα.

Οι υπέρηχοι θυρεοειδούς μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν εάν ο γιατρός σας χρειάζεται να κάνει βιοψία του θυρεοειδούς ή των περιβαλλόντων ιστών για να ελέγξει για τυχόν υπάρχουσες δυσλειτουργίες.

 

Πώς γίνεται ένα υπερηχογράφημα θυρεοειδή;

Το υπερηχογράφημα θυρεοειδούς πιθανώς θα εκτελεστεί σε νοσοκομείο ή σε μια εξωτερική ιατρική μονάδα που εκτελεί υπερήχους.

Πριν από τη εξέταση, αφαιρέστε τα περιδέραια και άλλα αξεσουάρ που μπορούν να εμποδίσουν το λαιμό σας.

Ο ιατρός τοποθετεί ένα μαξιλάρι κάτω από το πίσω μέρος του λαιμού σας για να γυρίσει το κεφάλι σας πίσω και να εκθέσει το λαιμό σας.

Ίσως να είστε άβολα σε αυτή τη θέση, αλλά συνήθως δεν είναι επώδυνη.

Ο ιατρός θα τρίψει στη συνέχεια το πήκτωμα στο λαιμό σας, το οποίο βοηθά τον ανιχνευτή υπερήχων, ή τον αισθητήρα, να γλιστρήσει πάνω στο δέρμα σας.

Η κεφαλή του υπερήχου μπορεί να έχει κρύα αίσθηση όταν εφαρμόζεται, αλλά η επαφή με το δέρμα σας το θερμαίνει.

Ο ιατρός θα κινήσει την κεφαλή μπρος-πίσω στην περιοχή όπου βρίσκεται ο θυρεοειδής σας.

Οι εικόνες θα είναι ορατές σε μια οθόνη και χρησιμοποιούνται για να βεβαιωθείτε ότι ο ιατρός έχει μια σαφή εικόνα του θυρεοειδούς σας για να αξιολογήσει.

Το υπερηχογράφημα του θυρεοειδούς δεν συνδέεται με κινδύνους. Θα μπορείτε να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση του θυρεοειδή.

Αποτελέσματα υπερήχου θυρεοειδούς

Ο ιατρός σας αναλύει τα αποτελέσματα και συζητάει μαζί σας σχετικά με τις πιθανές εξετάσεις παρακολούθησης ή τις καταστάσεις που μπορεί να υποδεικνύονται από το υπερηχογράφημα.

Σε μερικές περιπτώσεις, το υπερηχογράφημα θυρεοειδούς μπορεί να παρουσιάσει εικόνες οζιδίων που μπορεί ή όχι να είναι καρκινικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με μία μελέτη , ο καρκίνος βρέθηκε μόνο σε 1 από κάθε 111 εξετάσεις υπερήχων και πάνω από το ήμισυ των ανθρώπων των οποίων τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα οζίδια του θυρεοειδούς δεν είχαν καρκίνο. Τα μικρά οζίδια είναι πιθανότατα μη καρκινικά.

Η παρακολούθηση εξαρτάται από τα αποτελέσματα υπερήχων. Ο ιατρός σας μπορεί να σας ζητήσει μια βιοψία ενός ύποπτου κομματιού.

Για την περαιτέρω διάγνωση,ο ιατρός σας εισάγει μια μακρά, λεπτή βελόνα σε μια κύστη στον θυρεοειδή σας για να συντάξει υγρό για να εξετάσει το υλικό.

Εάν ο υπέρηχος θυρεοειδούς αποκαλύπτει ανωμαλίες, ο ιατρός σας μπορεί να ζητήσει εξετάσεις παρακολούθησης για να περιορίσει τις συνθήκες που μπορεί να προκαλούν αυτές τις ανωμαλίες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να χρειαστείτε άλλο υπερηχογράφημα ή διαφορετικό υπερηχογράφημα για να εξετάσετε σαφέστερα το θυρεοειδή σας.

Εάν έχετε κύστη, οζίδιο ή όγκο, ο ιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση για να το αφαιρέσει ή άλλη θεραπεία για οποιαδήποτε πάθηση ή καρκίνο.
Οι υπέρηχοι του θυρεοειδούς είναι γρήγορες, ανώδυνες, εξετάσεις και μπορούν να σας βοηθήσουν να ανιχνεύσετε καταστάσεις ή πρώιμα στάδια καρκίνου.

Συζητήστε με το γιατρό σας αν πιστεύετε ότι έχετε οικογενειακό ιστορικό θυρεοειδικών προβλημάτων ή ανησυχείτε για πιθανή κατάσταση θυρεοειδούς προκειμένου να ξεκινήσετε προληπτικό υπερηχογράφημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού για υπέρηχο ή ελαστογραφία θυρεοειδούς. Οι τιμές μας είναι χαμηλές.

 

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα