Αξονική Αγγειογραφία Λαγονίων Αρτηριών | Πλεονεκτήματα
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Αξονική Αγγειογραφία Λαγονίων Αρτηριών

Τι είναι η αξονική αγγειογραφία λαγονίων αρτηριών;

Η κοιλιακή αορτή στο ύψος του ομφαλού διαχωρίζεται στα δύο και σχηματίζει τις λαγόνιες αρτηρίες. Η λειτουργία τους είναι να μεταφέρουν το αίμα στο κάθε πόδι. Σε αυτές εμφανίζεται  σπάνια ανεύρυσμα. Η αγγειογραφία λαγονίων αρτηριών αποτελεί μέρος των διαγνωστικών εξετάσεων της συγκεκριμένης βλάβης.

Με την αξονική αγγειογραφία λαγονίων αρτηριών μπορούμε να διαγνωστούν τα ανευρύσματα και η πορεία αποκατάστασης των. Με τη χρήση ακτίνων Χ γίνεται λεπτομερής απεικόνιση των αγγείων.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αξονικής αγγειογραφίας λαγονίων αρτηριών;

Τα πλεονεκτήματα της αξονικής αγγειογραφίας των λαγονίων αρτηριών συνοψίζονται στα εξής:

  • – Η αγγειογραφία λαγονίων αρτηριών μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη χειρουργικής επέμβασης. Εάν η χειρουργική επέμβαση παραμένει απαραίτητη, μπορεί να γίνει με μεγαλύτερη ακρίβεια.
  • – Η αξονική αγγειογραφία λαγονίων αρτηριών είναι ικανή να ανιχνεύει στένωση ή απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων, επιτρέποντας την ενδεχόμενη διορθωτική θεραπεία.
  • – Η CT αγγειογραφία λαγονίων αρτηριών μπορεί να δώσει πιο ακριβείς ανατομικές λεπτομέρειες από τη μαγνητική τομογραφία, ιδιαίτερα σε μικρά αιμοφόρα αγγεία.
  • – Πολλοί ασθενείς μπορούν να υποβληθούν σε αξονική αγγειογραφία λαγονίων αρτηριών αντί για συμβατική αγγειογραφία καθετήρα (καθετηριασμό) για τη διάγνωση προβλημάτων αιμοφόρων αγγείων.
  • – Σε σύγκριση με την αγγειογραφία του καθετήρα, η οποία περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός καθετήρα (πλαστικού σωλήνα), συνήθως στις βουβωνικές κοιλότητες, στα κύρια αιμοφόρα αγγεία και την έγχυση υλικού αντίθεσης και μπορεί να απαιτεί καταστολή ή γενική αναισθησία, η αξονική αγγειογραφία είναι ταχύτερη, μη επεμβατική και έχει λιγότερες επιπλοκές.
  • – Η CT αγγειογραφία λαγονίων αρτηριών είναι μια εξέταση χαμηλότερου κόστους σε σύγκριση με την αγγειογραφία καθετήρα.
  • – Υπάρχει επίσης λιγότερη δυσφορία, διότι το υλικό αντίθεσης εισάγεται σε μια φλέβα του βραχίονα και όχι μέσα σε έναν καθετήρα που εισάγεται σε μια μεγάλη αρτηρία ή φλέβα.
  • – Καμία ακτινοβολία δεν παραμένει στο σώμα ενός ασθενούς μετά από εξέταση CT αγγειογραφίας των λαγονίων αρτηριών.
  • – Οι ακτίνες Χ που χρησιμοποιούνται στις CT σαρώσεις δεν έχουν άμεσες παρενέργειες.

Περιορισμοί

Ένα άτομο που είναι πολύ υπέρβαρο μπορεί να μην χωράει στο άνοιγμα ενός συμβατικού αξονικού τομογράφου ή μπορεί να είναι πάνω από το όριο βάρους που έχει το κινούμενο τραπέζι.

Η αγγειογραφία λαγονίων αρτηριών θα πρέπει να αποφεύγεται σε ασθενείς με προηγούμενη σοβαρή αντίδραση σε σκιαγραφικό υλικό, προχωρημένη νεφρική νόσο ή σοβαρό διαβήτη, επειδή το υλικό αντίθεσης  μπορεί να είναι επιβλαβές. Επίσης, μπορεί να αποφευχθεί όταν ο σπάνιος και μικρός κίνδυνος ακτινοβολίας υπερτερεί κατά πολύ των οφελών της CT αγγειογραφίας λαγονίων αρτηριών.

 

Ιατρική Πρόληψη και αξονική αγγειογραφία λαγονίων αρτηριών

Πρόκειται για μια ανώδυνη εξέταση που διαρκεί λίγα λεπτά με τη χρήση του σύγχρονου τομογράφου AQUILION 16 της SAMSUNG. Παίρνουμε τρισδιάστατες υψηλής ευκρίνειας εικόνες των αγγείων.Η έκλυση της ακτινοβολίας είναι περιορισμένη κατά 40%  χάρη σε αυτόν τον σύγχρονο τομογράφο.

Οι πρόσφατα αναβαθμισμένοι χώροι του διαγνωστικού μας, εξασφαλίζουν στους εξεταζόμενους άνετη παραμονή και ακριβείς διαγνώσεις.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα