Παιδοκαρδιολογικές εξετάσεις | Ανώδυνη διαδικασία
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Παιδοκαρδιολογικές εξετάσεις

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ) πραγματοποιούνται Τriplex καρδιάς σε βρέφη και παιδιά όλων των ηλικιών, από ειδικό παιδοκαρδιολόγο στα πλαίσια ελέγχου αθλητικής ικανότητας ή απλά προληπτικού ελέγχου.

Κάθε παιδί πριν την έναρξη οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας θα πρέπει να υποβάλλεται σε προαθλητικό έλεγχο. Ο προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος είναι μια πρακτική που εφαρμόζεται μαζικά σε παλαιούς και νέους αθλητές, εδώ και πολλές δεκαετίες, σε χώρες του εξωτερικού και προσφάτως και στην χώρα μας. Ο σκοπός του προαθλητικού καρδιολογικού ελέγχου έχει στόχο τη διάγνωση παθολογικών καταστάσεων που δεν αποκλείουν την πλήρη ή με περιορισμούς αθλητική δραστηριότητα, αλλά απαιτούν ειδικές προφυλάξεις και παρακολούθηση.

Έτσι ένας πλήρης καρδιολογικός έλεγχος θα πρέπει να περιλαμβάνει παράλληλα με τη λήψη του ατομικού και οικογενειακού ιστορικού και την κλινική εξέταση, τη διενέργεια ηλεκτροκαρδιογραφήματος και Triplex καρδιάς.

Ο καρδιολογικός έλεγχος στα παιδιά είναι πολύ σημαντικός παρόλο που τα παιδιά αποτελούν μια πληθυσμιακή ομάδα όπου οι καρδιαγγειακές παθήσεις εμφανίζονται σε πολύ χαμηλή συχνότητα. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο καρδιολογικός έλεγχος, είναι ακίνδυνος, δεν περιέχει δηλαδή κανενός είδους ακτινοβολία για το παιδί και ανώδυνος, ενώ γίνεται σε μια ηλικία που τα περισσότερα παιδιά συνεργάζονται καλά με το γιατρό, ώστε τα αποτελέσματα να είναι έγκυρα και αξιόπιστα.

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ), τα Τriplex καρδιάς γίνονται με τον νέο μας υπερηχοτομογράφο General Electric VIVID T8 PRO, από ειδικό παιδοκαρδιολόγο.

 

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα