Ψηφιακή Μαστογραφία | Εξοπλισμός, διαδικασία & κόστος 33€
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Ψηφιακή Μαστογραφία Άμφω

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗεισαγάγαμε τη χρήση της ψηφιακής μαστογραφίας. Πρόκειται για ένα καινοτόμο νέας τεχνολογίας μηχάνημα, το οποίο εξασφαλίζει στην εξεταζόμενη, αρχικά χαμηλή δόση ακτινοβολίαςΕίναι ένα καθαρά ψηφιακό μηχάνημα, που αποτελεί την πιο σύγχρονη εξέλιξη της καθιερωμένης αναλογικής μεθόδου και το κυριότερο μέσο ελέγχου, για παθήσεις ή κακοήθειες του μαζικού αδένα των μαστών.

Τι είναι οι ψηφιακές μαστογραφίες;

Το στήθος της γυναίκας, αποτελεί ένα πολύ ιδιάζων σημείο του σώματός της. Έχει συνδεθεί άρρηκτα με τη σεξουαλικότητα, με τη βρεφική σίτιση, αλλά και με ένα μέσο σημασιολογικής ένδειξης ενός υγιούς οργανισμού ή μη. Πρόκειται για έναν ευαίσθητο ζωντανό οργανισμό, μέσω του οποίου καθορίζεται η διαρκής εξέλιξης της γυναικείας φύσης.

Όλες οι γυναίκες πρέπει να διατηρούν την πορεία του στήθους τους, σε καθαρά επίπεδα, ως οφείλουν. Έτσι καταφέρνουν, να μην χρειαστεί να προβούν σε περαιτέρω επώδυνες παρεμβατικές μεθόδους ή ταλαιπωρίες ή ακόμα και την απώλεια της ίδιας τους της ζωής.

Η διασφάλιση της καλής λειτουργίας των μαστών επιτυγχάνεται μέσω της πρόληψης, πρωτίστως. Στην πρόληψη βοηθάει η διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κατόπιν σύστασης του θεράποντα ιατρού. Η μαστογραφία αρχικά, γινόταν με μια απλή ακτινογραφία, η οποία είναι μια χρονοβόρος και άβολη διαδικασία και εξέθετε το ανθρώπινο σώμα σε περιττή ακτινοβολία. Με τα χρόνια τη θέση της πήρε η αναλογική μαστογραφία, η οποία δεν είχε και τεράστιες διαφορές.

Οι μαστογραφίες σήμερα

Έτσι, όλες τις προηγούμενες μεθόδους, καθαίρεσε η ψηφιακή μαστογραφία. Οι ψηφιακές μαστογραφίες αποτελούν την πιο σύγχρονη εξέλιξη της παραδοσιακής αναλογικής μεθόδου εξέτασης.  Συνιστούν τον σημαντικότερο τρόπο  ελέγχου, για ασθένειες ή κακοήθειες του αδένα των μαστών, που αποτελούν ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία του γυναικείου σώματος. Αποτελεί μια εξέταση με πολύ μεγάλη διαγνωστική αξία που βοηθά τις γυναίκες,  με τον περιοδικό προληπτικό έλεγχο να αποκλείσουν ύποπτα ευρήματα, με τη χρήση των νέων εφαρμογών της τεχνολογίας.

Εξοπλισμός για ψηφιακές μαστογραφίες

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ, διαθέτουμε τον υπερεξελιγμένο ψηφιακό μαστογράφο “SELENIA PERFORMANCE”, του Αμερικανικού Οίκου HOLOGIC. Τα κύρια χαρακτηριστικά του, είναι η χαμηλή δόση ακτινοβολίας, και ο ειδικός του σχεδιασμός, που του επιτρέπει να παράγει εικόνα άριστης σαφήνειας.

Άξιο αναφοράς, είναι δε, ότι πως ο μαστογράφος “SELENIA PERFORMANCE”, είναι ο μοναδικός που φέρει την πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναφοράς EUREF. Ο συγκεκριμένος οργανισμός, προσφέρει πιστοποιήσεις μόνο μέσω απαιτητικών test κλινικής και φυσικής λειτουργίας. Αυτό συμβαίνει, προκειμένου το μηχάνημα να συμβαδίζει πλήρως με τα ποιοτικά πρότυπα εικόνας και παροχής ακτινοβολίας, όπως αυτά ορίζονται από τον ίδιο τον οργανισμό.

 

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ πιστεύουμε πώς η άνεση και η καλή ψυχολογία της ασθενούς κατά τη διάρκεια της ψηφιακής μαστογραφίας, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Γι αυτό έχουμε προχωρήσει στην απόκτηση του Mammopad. Το Mammopad, είναι ένα ζεστό και μαλακό επίθεμα μια χρήσεως, το οποίο τοποθετείται μεταξύ της ασθενούς και της επιφάνειας του ανιχνευτή του μαστογράφου, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για μια ανώδυνη και πιο βολική εξέταση. Το σημαντικότερο, όμως, που προσφέρουμε στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ, είναι η χρήση mammopad δωρεάν.

 

Οι μαστογραφίες στην Ιατρική Πρόληψη

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ, έχουμε τη δυνατότητα αρχειοθέτησης των ψηφιακών εξετάσεων μαστογραφίας, χρησιμοποιώντας ένα οργανωμένο σύστημα  διαχείρισης και αποθήκευσης εικόνων, μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος ΙΜPAX R6 σύστημα PACS της AGFA. Ο χρόνος τήρησης των αρχείων, φτάνει έως και τα 10 έτη. Οι διαγνωστικές οθόνες TFT Barco Coronis (19’’) , που διαθέτουμε, επιτρέπουν τη σύγκριση και τη μελέτη των ψηφιακών εικόνων όπου στην συνέχεια αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή (CD).

Εν κατακλείδι, τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής μαστογραφίας συνοπτικά είναι:

  1. Πιο χαμηλή δόση ακτινοβολίας έως και 50%.
  2. Δυνατότητα εντοπισμού πιθανής βλάβης με μεγέθυνση.
  3. Ρύθμιση της εικόνας με σκιαγραφική αντίθεση για υψηλότερη ευκρίνεια.
  4. Ταχύτεροι χρόνοι εξέτασης, αφού παρακάμπτεται η χρονοβόρα διαδικασία εκτύπωσης των films.
  5. Τήρηση αρχείου όλων των εξετάσεων σε αρχεία ψηφιακής μορφής.
  6. Όλα αυτά στην πιο προνομιακή τιμή της αγοράς.

Το διαγνωστικό μας κέντρο εξυπηρετεί όλη την Αθήνα και μεταξύ άλλων και τις περιοχές Καλλιθέα, Μοσχάτο, Πετράλωνα, Ταύρος, Κουκάκι, Νέος Κόσμος, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν έχετε απορίες σε σχέση με την ψηφιακή μαστογραφία ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένες ημέρες του χρόνου η φηφιακή μαστογραφία είναι σε προσφορά στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ. Είμαστε στη διάθεσή σας!

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα