Ψηφιακή Μαστογραφία | Εξοπλισμός, διαδικασία & κόστος 33€
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Ψηφιακή Μαστογραφία Μαστού

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ)εισαγάγαμε τη χρήση της ψηφιακής μαστογραφίας. Πρόκειται για ένα καινοτόμο νέας τεχνολογίας μηχάνημα, το οποίο εξασφαλίζει στην εξεταζόμενη, αρχικά χαμηλή δόση ακτινοβολίαςΕίναι ένα καθαρά ψηφιακό μηχάνημα, που αποτελεί την πιο σύγχρονη εξέλιξη της καθιερωμένης αναλογικής μεθόδου και το κυριότερο μέσο ελέγχου, για παθήσεις ή κακοήθειες του μαζικού αδένα των μαστών.

Η σημασία της ψηφιακής μαστογραφίας

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, μετά τον καρκίνο του δέρματος, και αντιπροσωπεύει το 14% όλων των νέων καρκίνων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο καρκίνος του μαστού διαγιγνώσκεται συχνότερα σε γυναίκες ηλικίας 55 έως 64 ετών. Η έγκαιρη διάγνωση αυξάνει τις πιθανότητες η ασθενής να επιτύχει ίαση και επίσης μειώνει τη νοσηρότητα των θεραπειών. Οι θεραπείες για τον καρκίνο του μαστού συνεχίζουν να βελτιώνονται και έχουν συμβάλει στη μείωση της θνησιμότητας, αλλά η έγκαιρη διάγνωση μέσω του ψηφιακού μαστογραφικού ελέγχου είχε μεγαλύτερο συνολικό αντίκτυπο στη μείωση της θνησιμότητας.

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ακτινολογίας συνιστά τον προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού για όλες τις γυναίκες μέσου κινδύνου από την ηλικία των 40 ετών. Η διάγνωση του καρκίνου του μαστού μπορεί να γίνει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, συνηθέστερα με ψηφιακή μαστογραφία, υπερηχογράφημα μαστού και μαγνητική τομογραφία.

Η ψηφιακή μαστογραφία χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση του μαστού με βάση τα χαρακτηριστικά των ιστών. Ο μαστός αποτελείται από λίπος και ινοαδενικό ιστό, με το παρέγχυμα του μαστού να αποτελείται από ένα ζωντανό δίκτυο εξωκρινών αδένων, αγωγών, στρωματικών συνδετικών ιστών, αγγείων και νεύρων. Ο μαστός συνήθως χωρίζεται σε τεταρτημόρια για ευκολία εντοπισμού και εξέτασης. Αυτό γίνεται με την κατάτμηση του μαστού σε μεσαία/πλάγια και άνω/κάτω στοιχεία χρησιμοποιώντας τη θηλή ως σημείο αναφοράς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα άνω έξω τεταρτημόρια των μαστών συχνά περιέχουν ιστό μαστού που εκτείνεται στη μασχάλη. Επιπλέον, ένα από τα κύρια δίκτυα λεμφικής παροχέτευσης του μαστού διέρχεται από τη μασχάλη και μπορεί να ανακαλυφθούν τυχαία μη φυσιολογικοί λεμφαδένες με την απεικόνιση αυτής της περιοχής.
Οι γυναίκες θα πρέπει να κάνουν ψηφιακή μαστογραφία προσυμπτωματικού ελέγχου ετησίως και μπορεί να ωφεληθούν από συμπληρωματικό έλεγχο με υπερηχογράφημα μαστού και πιθανώς μαγνητική τομογραφία μαστού. Το υπερηχογράφημα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην παρακολούθηση του πυκνού ινοαδενικού ιστού του μαστού.

Οι γυναίκες με 20% ή υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού στη ζωή τους θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Εκτός από τις συμπληρωματικές μεθόδους προσυμπτωματικού ελέγχου, αυτές οι ασθενείς επωφελούνται επίσης από την έναρξη του προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού σε μικρότερη ηλικία. Αυτές είναι:

• Γυναίκες με συγκεκριμένες γονιδιακές μεταλλάξεις, συμπεριλαμβανομένων των BRCA 1 και 2.
• Οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού σε συγγένεια Α’ βαθμού, ακόμη και με απουσία γνωστής γονιδιακής μετάλλαξης (Οι ασθενείς με οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού θα πρέπει να ξεκινούν ψηφιακή μαστογραφία δέκα χρόνια πριν από την ηλικία στην οποία ο νεότερος συγγενής πρώτου βαθμού εμφάνισε καρκίνο του μαστού. Ωστόσο, με την προειδοποίηση ότι αυτοί οι ασθενείς δεν πρέπει να ξεκινήσουν τον προσυμπτωματικό έλεγχο πριν από την ηλικία των 30 ετών, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι αυτοί οι ασθενείς μπορεί να έχουν αυξημένη ευαισθησία στην ιονίζουσα ακτινοβολία, στην οποία βασίζεται η ψηφιακή μαστογραφία)
• Γυναίκες που έχουν λάβει ακτινοθεραπεία θώρακα μεταξύ 10 και 30 ετών.

Τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής μαστογραφίας είναι ότι γίνεται λεπτομερής εξέταση και ανάλυση των τεταρτημορίων του μαστού χωρίς μεγάλη ποσότητα ακτινοβολίας, με μισή χρονική διάρκεια από την απλή καθώς και με μεγαλύτερη ευαισθησία.

Εξοπλισμός για ψηφιακές μαστογραφίες

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ), διαθέτουμε τον εξελιγμένο ψηφιακό μαστογράφο MAMMOMAT Inspiration της εταιρείας SIEMENS. Τα κύρια χαρακτηριστικά του, είναι η χαμηλή δόση ακτινοβολίας, και ο ειδικός του σχεδιασμός, που του επιτρέπει να παράγει εικόνα άριστης σαφήνειας.

Οι μαστογραφίες στην Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας (Αθήνα)

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ), έχουμε τη δυνατότητα αρχειοθέτησης των ψηφιακών εξετάσεων μαστογραφίας, χρησιμοποιώντας ένα οργανωμένο σύστημα  διαχείρισης και αποθήκευσης εικόνων, μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος ΙΜPAX R6 σύστημα PACS της AGFA. Ο χρόνος τήρησης των αρχείων, φτάνει έως και τα 10 έτη. Οι διαγνωστικές οθόνες TFT Barco Coronis (19’’) , που διαθέτουμε, επιτρέπουν τη σύγκριση και τη μελέτη των ψηφιακών εικόνων όπου στην συνέχεια αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή (CD).

Εν κατακλείδι, τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής μαστογραφίας συνοπτικά είναι:

  1. Πιο χαμηλή δόση ακτινοβολίας έως και 50%.
  2. Ρύθμιση της εικόνας με σκιαγραφική αντίθεση για υψηλότερη ευκρίνεια.
  3. Ταχύτεροι χρόνοι εξέτασης, αφού παρακάμπτεται η χρονοβόρα διαδικασία εκτύπωσης των films.
  4. Τήρηση αρχείου όλων των εξετάσεων σε αρχεία ψηφιακής μορφής.
  5. Όλα αυτά στην πιο προνομιακή τιμή της αγοράς.


Ψηφιακή μαστογραφία τιμή

Το διαγνωστικό μας κέντρο εξυπηρετεί όλη την Αθήνα και μεταξύ άλλων και τις περιοχές Καλλιθέα, Μοσχάτο, Πετράλωνα, Ταύρος, Κουκάκι, Νέος Κόσμος, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν έχετε απορίες σε σχέση με την ψηφιακή μαστογραφία ΕΟΠΥΥ. Συγκεκριμένες ημέρες του χρόνου η ψηφιακή μαστογραφία είναι σε προσφορά στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ). Είμαστε στη διάθεσή σας!

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα