Αξονικές Αγγειογραφίες | Διαδικασία, χρόνος & κόστος
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Αξονική Αγγειογραφία Εγκεφάλου

Πως χρησιμοποιείται η αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου;

Με την αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου μπορούμε να ελέγξουμε παθήσεις στα αγγεία του εγκεφάλου , ανευρύσματα, στενώσεις, αποφράξεις κτλ. Η αγγειογραφία  είναι μία επεμβατική εξεταστική μέθοδος που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση των τεσσάρων τα τέσσερα αγγείων που αιματώνουν τον εγκέφαλο:

  • δεξιά καρωτίδα
  • αριστερή καρωτίδα
  • δεξιά σπονδυλική αρτηρία
  • αριστερή σπονδυλική αρτηρία

Οι αξονικές αγγειογραφίες εγκεφάλου γίνονται σε περιπτώσεις που υπάρχει εγκεφαλική αιμορραγία, όταν πρέπει να αντιμετωπιστεί ένα ανεύρυσμα και πριν την επέμβαση σε όγκο.

Τι να προσέξετε σε μια αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν υπάρχει πιθανότητα να είστε έγκυος και να συζητήσετε τυχόν πρόσφατες ασθένειες, ιατρικές καταστάσεις, φάρμακα που παίρνετε και αλλεργίες.

Θα σας δοθούν οδηγίες να μη φάτε και πιείτε τίποτα, αρκετές ώρες πριν την αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου. Εάν έχετε γνωστή αλλεργία σε υλικό αντίθεσης, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα για τη μείωση του κινδύνου αλλεργικής αντίδρασης. Αυτά τα φάρμακα πρέπει να ληφθούν 12 ώρες πριν από την αγγειογραφία του εγκεφάλου σας. Αφήστε τα κοσμήματα στο σπίτι και φορέστε χαλαρά, άνετα ρούχα.  Εάν θηλάζετε, μιλήστε με τον γιατρό σας για το πώς να προχωρήσετε.

Πως γίνεται μια αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου

Η αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου είναι μια ελάχιστα επεμβατική ιατρική εξέταση που βοηθά τους γιατρούς να διαγνώσουν και να θεραπεύσουν τις ιατρικές παθήσεις. Η αξονική αγγειογραφία του εγκεφάλου χρησιμοποιεί μία από τις τρεις τεχνολογίες απεικόνισης και στις περισσότερες περιπτώσεις απαιτείται ένεση υλικού αντίθεσης για την παραγωγή εικόνων αιμοφόρων αγγείων στο σώμα.

Η CT αγγειογραφία χρησιμοποιεί έναν αξονικό τομογράφο για να παράγει λεπτομερείς εικόνες τόσο των αιμοφόρων αγγείων όσο και των ιστών στον εγκέφαλο. Ένα πλούσιο σε ιώδιο υλικό αντίθεσης (χρωστική ουσία) συνήθως εκχύεται ενέσιμα σε μια φλέβα του βραχίονα. Στη συνέχεια πραγματοποιείται αξονική τομογραφία του εγκεφάλου, ενώ η αντίθεση ρέει μέσω των αιμοφόρων αγγείων στα διάφορα μέρη του εγκεφάλου. Μετά τη σάρωση, οι εικόνες θα υποστούν επεξεργασία χρησιμοποιώντας έναν ειδικό υπολογιστή και λογισμικό και θα εξεταστούν σε διαφορετικά επίπεδα και προβολές.

 

 

Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας (Αθήνα) και αξονική αγγειογραφία εγκεφάλου

Ουσιαστικά πρόκειται για μια ανώδυνη εξέταση και διαρκεί λίγα λεπτά, με τον σύγχρονο τομογράφου AQUILION 16 που διαθέτει η Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας (Αθήνα). Παίρνουμε απεικονιστικές εικόνες υψηλής ευκρίνειας μέσα από μία εξέταση που είναι σύντομη και ανώδυνη.

Στην Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας (Αθήνα) η εκπομπή ακτινοβολίας περιορίζεται πλέον του 40%  χάρη σε αυτόν τον υπερσύγχρονο τομογράφο. Οι πρόσφατα ανακαινισμένοι χώροι μας, εξασφαλίζουν άνετη παραμονή και ασφαλή εξέταση.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα