Ελαστογραφίες Shear Wave & Strain | Εύκολη & ανώδυνη εξέταση
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Ελαστογραφίες Shear Wave & Strain

Τι είναι η ελαστογραφία STRAIN;

Η ελαστογραφία STRAIN (επίσης γνωστή ως ελαστογραφία των στελεχών των ιστών / στατική ελαστογραφία / ελαστογραφία συμπίεσης ) είναι μια αναπτυσσόμενη μορφή υπερήχου, που αξιολογεί τη μακροσκοπική δομή των ιστών μέσω του συντελεστή καταπόνησης. Αυτό είναι διαφορετικό από τον φυσιολογικό υπερηχογράφημα που χαρακτηρίζει την ελαστικότητα του ιστού αλλά σε μικροσκοπικό επίπεδο.

Η ελαστογραφία STRAIN βασίζεται στο μέτρο Young για να ανιχνεύσει την τάση στην αξονική διάσταση. Τα χαρακτηριστικά μιας δέσμης υπερήχων μέσω του ιστού πριν και μετά τη συμπίεση συγκρίνονται. Σε ορισμένα συστήματα, το στέλεχος των ιστών μετριέται με ημι-ποσοτικό τρόπο, στηριζόμενο στο συντελεστή Young, αλλά όχι απευθείας υπολογισμό του.

Τι είναι η ελαστογραφία SHEAR WAVE;

Η ελαστογραφία SHEAR WAVE είναι μια αναπτυσσόμενη παραλλαγή της απεικόνισης υπερήχων.

Η ιδέα είναι παρόμοια με την ελαστογραφία STRAIN, αλλά αντί της χρήσης της πίεσης του μορφοτροπέα για τη σύγκριση της μετατόπισης σε μια γραμμή υπερήχων Α (με τον τρόπο αυτό γίνεται μέτρηση των μεταβολών της καταπόνησης), μεταδίδεται ένας παλμός υψηλότερης έντασης για να παράγει κύματα διάτμησης τα οποία εκτείνονται πλευρικά από τη δομή με ημιζωή. Τα κύματα διάτμησης μπορούν στη συνέχεια να παρακολουθούνται με παλμούς χαμηλής έντασης για να βρεθεί η ταχύτητα διάτμησης και αυτή η ταχύτητα σχετίζεται με το μέτρο του Young.

Οι ελαστογραφίες στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ), πραγματοποιούνται από ιατρικό προσωπικό, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, με τον νέο και σύγχρονο έγχρωμο υπερηχοτομογράφο, τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας, S2000 της εταιρείας SIEMENS.

Το συγκεκριμένο σύστημα υπερήχων, είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να μας παρέχει άριστη ευκρίνεια εικόνας αλλά και να ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη αξιοπιστία στις σύγχρονες απαιτήσεις της γενικής ακτινολογίας- παθολογίας, καλύπτοντας με επιτυχία το ευρύ φάσμα και την ποικιλομορφία των κλινικών αναγκών του εξεταζόμενου.

Το σύστημα υπερήχων S2000, παρέχει περιεκτικές πληροφορίες, ώστε να μπορεί να γίνει μια διαφορική διάγνωση, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Οι εφαρμογές της ελαστογραφίας STRAIN και SHEAR WAVE αναπτύσσονται επί του παρόντος για:

  • – Υπερηχογράφημα στήθους.
  • – Υπερηχογράφημα του ήπατος.
  • – Ανίχνευση μικρών βλαβών.
  • – Αξιολόγηση της διάχυτης ηπατικής νόσου.
  • – Υπερήχων προστάτη.
  • – Υπερηχογράφημα οζιδίου θυρεοειδούς.
  • – Μυοσκελετικό υπέρηχο
  • – Μπορεί επίσης να υπάρχουν μερικές εφαρμογές στην ηχοκαρδιογραφία.

Οι τεχνικές εξακολουθούν να αναπτύσσονται για κλινική χρήση. Επί του παρόντος, υπάρχουν διάφοροι  τρόποι για την πραγματοποίηση της ελαστογραφίας SHEAR WAVE και STRAIN και η συνεχής βελτίωση στη διαφοροποίηση μεταξύ βλάβης και ιστού υποβάθρου είναι απαραίτητη για αξιόπιστη κλινική διάγνωση.

 

Ελαστογραφίες Shear Wave & Strain στην Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας (Αθήνα)

Η εξέταση στην Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας (Αθήνα) γίνεται ταυτόχρονα με το υπερηχογράφημα, γρήγορα και ανώδυνα. Στο διαγνωστικό μας κέντρο, πραγματοποιούνται εξετάσεις ελαστογραφίας με το νέο μας μηχάνημα S2000 της εταιρείας SIEMENS. Το συγκεκριμένο μηχάνημα παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας 2 τύπων ελαστογραφίας, την SHEAR WAVE και την STRAIN.

Για να κλείσετε ραντεβού για ελαστογραφία ήπατος στο διαγνωστικό κέντρο ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ), καλέστε μας.

Διαβάστε για τις ελαστογραφίες μαστών  |  Δείτε το τμήμα υπερηχογραφίας
ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα