Εξέταση Stress Echo | Διαδικασία, διάρκεια & κόστος
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Εξέταση Stress Echo στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ)

Η καρδιολογική εξέταση stress echo, είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται για να αξιολογήσει τον τρόπο με τον οποίο η καρδιά μας λειτουργεί όταν τίθεται όχι σε συνθήκες ηρεμίας, αλλά σε ιδιαίτερες συνθήκες φόρτισης και stress, όπου η καρδιακή συχνότητα, η αρτηριακή πίεση και κατά επέκταση το καρδιακό έργο και οι απαιτήσεις σε οξυγόνο της καρδιάς αυξάνονται.

Η εξέταση αυτή είναι χρήσιμη για τη διάγνωση προβλημάτων της καρδιάς, όπως στενώσεις των αρτηριών που τροφοδοτούν την καρδιά (στενώσεις αγγείων), εκτίμηση βαλβιδοπαθειών, διερεύνηση δύσπνοιας προσπαθείας, καθώς και για προγνωστικούς λόγους σε συγκεκριμένες καρδιακές παθήσεις.

Στόχος της συγκεκριμένης καρδιολογικής εξέτασης, είναι να εντοπιστούν προβλήματα στην καρδιακή λειτουργία που ενδέχεται να είναι δύσκολο να ανιχνευθούν κατά την καρδιολογική εξέταση σε κατάσταση ηρεμίας.

Παρέχει στους ιατρούς πολύτιμες πληροφορίες για την υγεία της καρδιάς του ασθενούς και την πιθανή ανάγκη για επιπλέον εξετάσεις ή θεραπεία.

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ) είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η καρδιολογική εξέταση stress echo, διεξάγεται υπό την επίβλεψη ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού και εξετάζεται από έναν εξειδικευμένο καρδιολόγο.

Η εξέταση stress echo, διενεργείται στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ), με την βοήθεια του νέου μας υπερηχοτομογράφου της εταιρείας GENERAL ELECTRIC, τον VIVID S60N.

Πρόκειται για ένα νέο αξιόπιστο σύστημα υπερηχοτομογράφου που εξελίσσει σε άλλο επίπεδο την καρδιολογική υπερηχογραφία.

Τοποθετείται στο χέρι του εξεταζόμενου καθετήρας για την ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκου και συγκεκριμένα της δοβουταμίνης.

Καθώς η δοσολογία της δοβουταμίνης αυξάνεται, η καρδιακή συχνότητα και η συσπαστικότητα του μυοκαρδίου του ασθενούς σταδιακά αυξάνονται.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, πραγματοποιείται συνεχής υπερηχοκαρδιογραφική εκτίμηση.

Η υπερηχοκαρδιογραφική απεικόνιση καταγράφει τον τρόπο λειτουργίας της καρδιάς καθώς αυξάνεται η καρδιακή συχνότητα και η συσπαστικότητα του μυοκαρδίου.

Εάν υπάρχει περιοχή της καρδιάς που δεν αιματώνεται επαρκώς λόγω αρτηριακών στενώσεων, αυτό αναδεικνύεται υπερηχοκαρδιογραφικά, από τις εικόνες που καταγράφονται κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός ρυθμός παρακολουθούνται επίσης συνεχώς.

Η μελέτη συνεχίζεται ώσπου η καρδιακή συχνότητα φτάσει σε μια επιθυμητή τιμή για την ηλικία του ασθενούς ή μέχρις ότου εμφανιστούν συμπτώματα.

Με την ολοκλήρωση της χορήγησης του φαρμάκου, η καρδιακή συχνότητα επιστρέφει σταδιακά στα φυσιολογικά επίπεδα, ενώ συνεχίζεται η υπερηχοκαρδιογραφική απεικόνιση μέχρι αυτό το επίπεδο.

Το  stress echo συνιστάται σε άτομα που αναφέρουν συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος, αναπνευστική δυσκολία αλλά και σε ανθρώπους που έχουν υψηλούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, όπως καπνιστές, άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, οικογενειακό ιστορικό στεφανιαίας νόσου.

Ασθενείς που ήδη έχουν γνωστή καρδιακή νόσο μπορεί να υποβάλλονται σε αυτήν την εξέταση για την παρακολούθηση της προόδου της νόσου ή την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας.

Σε περιπτώσεις όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί χειρουργική επέμβαση, η καρδιολογική εξέταση stress echo μπορεί να είναι απαραίτητη για να αξιολογηθεί ο ασθενής προεγχειρητικά και να γίνει κατηγοριοποίηση κινδύνου.

Πρόκειται για μία αναίμακτη εξέταση, που η διάρκειά της υπολογίζεται περίπου στη μισή ώρα.

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ) το stress echo είναι μια καρδιολογική εξέταση που μπορεί να συνταγογραφηθεί στον ΕΟΠΥΥ, επιβαρύνοντας τον εξεταζόμενο με το ποσοστό συμμετοχής τους.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα