Εξέταση Ελεύθερης Θυροξίνης (FT4) Εξέταση Ελεύθερης Θυροξίνης (FT4) | Έλεγχος & αποτελέσματα
X
Logo
Εξέταση Ελεύθερης Θυροξίνης (FT4)
Εξέταση Ελεύθερης Θυροξίνης (FT4)
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Εξέταση Ελεύθερης Θυροξίνης (FT4)
Η ελεύθερη θυροξίνη (FT4) είναι θυρεοειδική ορμόνη που περιέχει ιώδιο και είναι παράγωγο του αμινοξέου τυροσίνη, που απαντάται φυσικά ως 1-θυροξίνη.

Η FT4 αίματος αναφέρεται στη μέτρηση της ελεύθερης τετραϊωδιοθυροξίνης (Free T4) στο αίμα.

Η FT4 είναι η ελεύθερη μορφή της θυροξίνης (T4), που δεν είναι δεσμευμένη σε πρωτεΐνες, και είναι διαθέσιμη για να ασκήσει την επίδρασή της στα κύτταρα του οργανισμού.

Η μέτρηση της FT4 στο αίμα είναι σημαντική για τον έλεγχο της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα.

Η μέτρηση της FT4 στο αίμα χρησιμοποιείται για τη διάγνωση και την παρακολούθηση των διαταραχών του θυρεοειδούς αδένα, όπως η υποθυρεοειδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός.

Ο υποθυρεοειδισμός αντιστοιχεί στην υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, ενώ ο υπερθυρεοειδισμός αντιστοιχεί στην υπερλειτουργία του.

Αν τα επίπεδα της FT4 είναι υπερβολικά υψηλά, αυτό μπορεί να υποδηλώνει υπερθυρεοειδισμό, ενώ χαμηλά επίπεδα μπορεί να υποδηλώνουν υποθυρεοειδισμό.

Η μέτρηση της FT4 συνήθως γίνεται σε συνδυασμό με άλλες εξετάσεις για μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της λειτουργίας του θυρεοειδούς αδένα.

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ) η οποιαδήποτε Εξέταση αίματος αποτελεί ρουτίνα, αφού διαθέτουμε υπερσύχρονα μικροβιολογικά εργαστήρια, καταξιωμένο και εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, που βοηθά έμπρακτα να διεξαχθούν οι διαδικασίες των εξετάσεων, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εξέταση Ελεύθερης Θυροξίνης (FT4)

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα