Ψηφιακή Ακτινογραφία Ιγμορείων | Διαδικασία
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Ψηφιακή Ακτινογραφία Ιγμορείων

Η ιγμορίτιδα αποτελεί φλεγμονή των ιγμορείων που προκαλείται κυρίως από γρίπη, κρυολόγημα, ή κρίση αλλεργικής ρινίτιδας. Η ακτινογραφία ιγμορείων αποτελεί διαγνωστικό μέσο που μαζί με την κλινική εξέταση και την ενδοσκόπιση αποτελόύν επαρκεί εργαλεία για τον γιατρό.

Οι ακτινογραφίες ιγμορείων μπορούν να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη και συλλογή υγρού μέσα στα ιγμόρεια. Οι ακτινογραφίες έχουν μεγαλύτερη αξία στην περίπτωση χρόνιας ιγμορίτιδας.

Το ακτινολογικό τμήμα του διαγνωστικού μας κέντρου, διαθέτει ένα σύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα, το MULTIX TOP, της εταιρείας SΙΕΜΕΝS. Αυτό, σε συνδυασμό με τον ψηφιακό ανιχνευτή DX –D 40 της εταιρείας AGFA, δίνει τη δυνατότητα στην Ιατρική Πρόληψη να παρέχει με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα,  ακτινογραφίες ιγμορείων άριστης ψηφιακής ποιότητας.

Τι είναι η ακτινογραφία των ιγμορείων;

Μια ακτινογραφία ιγμορείων είναι μια εξέταση απεικόνισης που χρησιμοποιεί μια μικρή ποσότητα ακτινοβολίας για να απεικονίσει τις λεπτομέρειες των ιγμορείων σας.

Μια ψηφιακή ακτινογραφία ιγμορείων βοηθάει τους γιατρούς να εντοπίζουν προβλήματα με τους ρινικούς κόλπους. Οι κόλποι συνήθως γεμίζουν με αέρα, έτσι ώστε τα περάσματα να φαίνονται μαύρα σε μια ακτινογραφία των υγιών κόλπων. Μια γκρίζα ή άσπρη περιοχή σε μια ακτινογραφία των κόλπων δείχνει ένα πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει συχνότερα λόγω φλεγμονής ή συσσώρευσης υγρού στους κόλπους.

Μια ακτινογραφία ιγμορείων μπορεί επίσης να ονομάζεται ακτινογραφία των κόλπων ή ακτινογραφίας του παραρρινοειδούς κόλπου. Είναι μια μη επεμβατική δοκιμή που μπορεί να ολοκληρωθεί γρήγορα και με μικρή ταλαιπωρία ή πόνο.

Ο γιατρός σας θα ζητήσει μια ακτινογραφία κόλπων εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα ενός προβλήματος κόλπων ή ιγμορίτιδα, γνωστή και ως λοίμωξη των κόλπων. Η παραρρινοκολπίτιδα εμφανίζεται όταν οι κόλποι σας φλεγμονώσουν, προκαλώντας συσσώρευση πύου και βλέννας σε αυτές τις κοιλότητες. Η κατάσταση προκαλείται συνήθως από βακτηριακή λοίμωξη που αναπτύσσεται μετά από ιογενή λοίμωξη.

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας ψηφιακής ακτινογραφίας ιγμορείων;

Μια ακτινογραφία συνήθως λαμβάνει χώρα σε νοσοκομείο ή ιατρικό εργαστήριο. Μπορεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό ιατρείο ή ως μέρος της διαμονής σας σε νοσοκομείο. Δεν απαιτείται προετοιμασία. Ωστόσο, θα πρέπει να αφαιρέσετε οποιαδήποτε κοσμήματα ή μεταλλικά αντικείμενα που μπορεί να φοράτε πριν από τη εξέταση. Ένας ακτινολόγος ή ένας τεχνικός ακτίνων Χ θα εκτελέσει την ψηφιακή ακτινογραφία των ιγμορείων.

Μπορεί να σας ζητηθεί να καθίσετε ή να ξαπλώσετε σε ένα τραπέζι με ακτίνες Χ. Ο ακτινολόγος τοποθετεί στη συνέχεια μια ποδιά μολύβδου πάνω στον κορμό σας για να σας προστατεύσει από την ακτινοβολία. Στη συνέχεια θα τοποθετείσει το κεφάλι σας σε ευθυγράμμιση με τη μηχανή ακτίνων Χ. Πρέπει να κρατήσετε σταθερή αυτή τη θέση για λίγα λεπτά, ενώ παράγεται η ψηφιακή εικόνα ακτίνων Χ.

Είναι σημαντικό να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο ακίνητοι, ενώ λαμβάνεται η ακτινογραφία. Διαφορετικά, η εικόνα θα είναι θολή. Χρειάζονται μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η εικόνα ακτίνων Χ. Μπορεί να ακούσετε έναν ήχο κλικ, παρόμοιο με τον ήχο που κάνει μια φωτογραφική μηχανή κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας.
Ο ακτινολόγος μπορεί να χρειαστεί να σας επανατοποθετήσει αρκετές φορές για να αποκτήσετε εικόνες όλων των ιγμορείων σας.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα