Ψηφιακό Ακτινολογικό Τμήμα | Εξετάσεις & σύγχρονος εξοπλισμός
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Ψηφιακό Ακτινολογικό Κέντρο
Πολλές ανωμαλίες αλλά και λειτουργικές διαταραχές οργάνων με την χρήση των ακτίνων Χ. Οι ακτινογραφίες είναι η παλαιότερη μορφή ακτινολογικής εξέτασης που παραμένει μέχρι και σήμερα η συνηθέστερη μορφή φωτογραφικής απεικόνισης στην ιατρική. Πρόκειται  για μια τεχνική με την οποία λαμβάνουμε δυναμικές εικόνες σε πραγματικό χρόνο και αποτυπώνουμε τη μορφολογία του ανθρώπινου σώματος.

Κέντρο ακτινολογικών εξετάσεων

Οι ακτινολογικές εξετάσεις αποτελούν μη παρεμβατική ιατρική μέθοδο που κρίνεται απαραίτητη τουλάχιστον σε αρχικό διαγνωστικό στάδιο και μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία πολλών παθήσεων. Οι συνηθέστερες ακτινολογικές εξετάσεις είναι οι:

  1. ακτινογραφίες θώρακος
  2. ακτινογραφίες ιγμορείων
  3. ακτινογραφίες σπονδυλικής στήλης
  4. ακτινογραφίες κρανίου
  5. ακτινογραφίες ισχίων
  6. ακτινογραφίες κοιλίας
  7. ακτινογραφίες οστικής ηλικίας

Το ακτινολογικό μας κέντρο

Το ακτινολογικό κέντρο της Ιατρικής Πρόληψης Καλλιθέας (Αθήνα) είναι εξοπλισμένο με το σύγχρονο ακτινολογικό μηχάνημα MULTIX TOP της SΙΕΜΕΝS. Σε συνδυασμό με τον ψηφιακό ανιχνευτή DX –D 40 της AGFA,  προσφέρουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, ακτινογραφίες υψηλής ψηφιακής ποιότητας.

Το ακτινολογικό κέντρο, έχει τη δυνατότητα αρχειοθέτησης των εξετάσεων σε οργανωμένο σύστημα  διαχείρισης και αποθήκευσης εικόνων, μέσω ενός ολοκληρωμένου  συστήματος ΙΜPAX R6 σύστημα PACS της AGFA, με δυνατότητα αρχειοθέτησης έως και 10 έτη,με διαγνωστικές οθόνες TFT Barco Coronis (19’’), για την σύγκριση και την μελέτη των ψηφιακών εικόνων όπου στην συνέχεια αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή (CD).

Ακτινοδιάγνωση – προετοιμασία, διάρκεια, επιπτώσεις

Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για τις ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις. Η διάρκεια μιας ακτινοδιαγνωστικής εξέτασης είναι μερικά δευτερόλεπτα και είναι εντελώς ανώδυνη.  Οι ακτινογραφίες βασίζονται στην ιδιότητα των ακτίνων–Χ να αλληλεπιδρούν με την ύλη. Οι ακτινογραφίες δεν αφήνουν όμως ακτινοβολία στο σώμα. Πριν την εξέταση θα πρέπει να ενημερώσετε τον ακτινολόγο για περίπτωση ύπαρξης εγκυμοσύνης.

Το ακτινολογικό εργαστήριο ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ) βρίσκεται στην περιοχή της Καλλιθέας και εξυπηρετεί όλη την Αθήνα.

 

 

 

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα