Τμήμα Υπερήχων - Triplex - Ελαστογραφία - Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Τα υπερηχογραφήματα αποτελούν εδώ και 50 χρόνια περίπου, μια ευρέως διαδεδομένη και πολύ αποτελεσματική, απεικονιστική μέθοδο διερεύνησης και καταγραφής του ανθρωπίνου σώματος και των οργάνων του.

Το υπερηχογράφημα χρησιμοποιείται ευρέως για την αποτύπωση τενόντων, μυών και εσωτερικών οργάνων, μέσω της καταγραφής του μεγέθους, της δομής, αλλά και παθολογικών αλλοιώσεων.

Τα υπερηχογραφήματα στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ), πραγματοποιούνται από ιατρικό προσωπικό, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, με τον νέο και σύγχρονο έγχρωμο υπερηχοτομογράφο, τελευταίας ψηφιακής τεχνολογίας, LOGIQ S8 XDclear της εταιρείας GENERAL ELECTRIC.

Το συγκεκριμένο σύστημα υπερήχων, είναι κατάλληλα σχεδιασμένο ώστε να μας παρέχει άριστη ευκρίνεια εικόνας αλλά και να ανταποκρίνεται με ιδιαίτερη αξιοπιστία στις σύγχρονες απαιτήσεις της γενικής ακτινολογίας- παθολογίας, καλύπτοντας με επιτυχία το ευρύ φάσμα και την ποικιλομορφία των κλινικών αναγκών του εξεταζόμενου.

Το σύστημα υπερήχων LOGIQ S8 XDclear, παρέχει περιεκτικές πληροφορίες, ώστε να μπορεί να γίνει μια διαφορική διάγνωση, ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Διενεργούνται :

 1. Υπερηχογράφημα Άνω και Κάτω Κοιλίας.
 2. Υπερηχογράφημα Θυρεοειδούς, Τραχήλου.
 3. Υπερηχογράφημα Μαστών.
 4. Υπερηχογράφημα Μαλακών μορίων.
 5. Υπερηχογράφημα Νεφρών, Προστάτη και Κύστεως.
 6. Ενδοκολπικό Υπερηχογράφημα Μήτρα και Ωοθηκών.

Έγχρωμα Dopller Triplex

Επίσης γίνεται η έγχρωμη καταγραφή της ροής του αίματος και του βαθμού στένωσης ή διάτασης των αγγείων στις φλέβες και τις αρτηρίες (Doppler – Triplex). Τα έγχρωμα Doppler είναι μία τεχνική υπερηχογραφημάτων, με την οποία μπορούμε μέσω των έγχρωμων εικόνων να εντοπίσουμε και να διερευνήσουμε την ύπαρξη ή μη, τυχόν αγγείωσης σε κάποιο μόρφωμα και να ελέγξουμε την ταχύτητα ροής και το φάσμα στα αγγεία του. Συλλέγονται πληροφορίες που βοηθούν στο χαρακτηρισμό ενός ευρήματος ως πιθανό κακοήθες ή καλοήθες.

Τα διαγνωστικά υπερηχογραφήματα Doppler Triplex δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία και γίνονται με τον S2000. Διενεργούνται οι παρακάτω εξετάσεις:

 1. Υπερηχογράφημα Doppler Triplex Οσχέου
 2. Υπερηχογράφημα Doppler Triplex Καρωτίδων και Σπονδυλικών Αρτηριών
 3. Υπερηχογράφημα Doppler Triplex Νεφρικών αρτηριών
 4. Υπερηχογράφημα Doppler Triplex Κοιλιακής αορτής
 5. Υπερηχογράφημα Doppler Triplex Αρτηριών κάτω άκρων

Ελαστογραφίες

Η ελαστογραφία αποτελεί μια νέα, συμπληρωματική προς το υπερηχογράφημα μέθοδο, που χρησιμοποιείται για την εκτίμηση της  σκληρότητας μιας εστιακής αλλοίωσης σε κάποιο όργανο του σώματος. Οι ελαστογραφίες αποτελούν μια ευαίσθητη  μέθοδος ανάγνωσης που μπορεί να διερευνήσει εάν μία αλλοίωση έχει πιθανότητες κακοήθειας ή όχι.

Η ελαστογραφία χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση που υπάρχουν ήδη ευρήματα και πρέπει να χαρακτηριστούν. Όπως και όλα τα υπερηχογραφήματα, αποτελεί μια ανώδυνη και ακίνδυνη εξέταση, λειτουργεί με υπερηχητικά κύματα και δεν εκπέμπει ακτινοβολία.

 

 

 

 

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα