Τεστ κοπώσεως | Διαδικασία & χρόνος εξέτασης
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Τεστ κοπώσεως

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ), πραγματοποιούνται τεστ κοπώσεως σε κυλιόμενο τάπητα Marquette της General Electric.

Το τεστ κόπωσης (καινοτόμως επίσης γνωστό ως δοκιμασία αντοχής ή τεστ φυσικής κατάστασης) είναι μια διαδικασία όπου ένα άτομο υποβάλλεται σε φυσική δραστηριότητα με στόχο να μετρηθεί η αντοχή του στην κόπωση.

Το τεστ κόπωσης χρησιμοποιείται συχνά στον αθλητισμό, στη φυσική αγωγή, αλλά και στην ιατρική για να αξιολογήσει τη γενική φυσική κατάσταση ενός ατόμου.

Λέγοντας τεστ κοπώσεως, μιλάμε για μια απλή και ανώδυνη εξέταση, η οποία βοηθάει τον καρδιολόγο στη σωστή διάγνωση και παρακολούθηση της στεφανιαίας νόσου.

Επίσης, είναι χρήσιμη εξέταση για την πορεία των ασθενών με ιστορικό εμφράγματος ή χειρουργικής επέμβασης στην καρδιά.

Ο εξεταζόμενος περπατάει πάνω σε ένα κοιλιόμενο τάπητα, όπου η ταχύτητα και η κλίση του αλλάζουν ανά τρίλεπτο, βάση πρωτοκόλλου.

Κατά τη διάρκεια του τεστ κοπώσεως, καταγράφεται συνεχώς ηλεκτροκαρδιογράφημα όπως επίσης και οι μεταβολές της αρτηριακής πίεσης και σημειώνεται η εμφάνιση συμπτωμάτων όπως στηθάγχη ή δύσπνοια.

Η εξέταση συνήθως δεν ξεπερνά τα 12 λεπτά της ώρας.

Ο εξεταζόμενος πρέπει να φοράει άνετα ρούχα και παπούτσια ώστε να μπορεί καλύτερα να ακολουθεί τον κοιλιόμενο τάπητα της δοκιμασίας κοπώσεως, να είναι νηστικός τουλάχιστον ένα 2ώρο, να μην έχει προηγηθεί κάπνισμα αν ο εξεταζόμενος είναι καπνιστής και να μην έχουν καταναλωθεί πολλά υγρά πριν την εξέταση.

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ), πραγματοποιούνται καθημερινά τεστ κοπώσεως, από έμπειρο καρδιολόγο για έγκυρα αποτελέσματα.

Κλείστε ραντεβού για τεστ κοπώσεως, σε χαμηλή τιμή, στο διαγνωστικό μας στην Καλλιθέα, επικοινωνώντας τηλεφωνικά μαζί μας.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα