Ψηφιακή Πανοραμική Δοντιών | Πληροφορίες, Διαδικασία, τιμή 24€
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Ψηφιακή Πανοραμική Δοντιών Καλλιθέας (Αθήνα)
ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία δοντιών, αποτελεί το πιο δημοφιλές διαγνωστικό μέσο στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη γιατί επιτρέπει στον οδοντίατρο να δει σε μία εικόνα την οδοντοφυϊα και τους παρακείμενους ιστούς. Η ψηφιακή πανοραμική δοντιών αποτελεί τη βάση για μια σωστή ορθοδοντική θεραπεία.

 

Πώς βοηθάει μία ψηφιακή πανοραμική δοντιών;

Με μια ψηφιακή πανοραμική δοντιών, ο οδοντίατρος έχει τη δυνατότητα να δει:

  • τη συνολική εικόνα του στόματος, των δοντιών με τις ρίζες τους (άνω και κάτω γνάθο)
  • τη σχέση που έχει αναπτυχθεί με τα υπόλοιπα ανατομικά στοιχεία της στοματικής κοιλότητας

Επίσης η ψηφιακή πανοραμική δείχνει στον ιατρό τις παλαιότερες οδοντιατρικές εργασίες που έχουν γίνει, όπως είναι τα σφραγίσματα και οι απονευρώσεις.

Τέλος, με την ψηφιακή πανοραμική δοντιών ο παιδοδοντίατρος μπορεί να σχηματίσει ακριβή άποψη για την πρόοδο των μόνιμων δοντιών σε παιδιά και την ανάπτυξη τους κάτω από τα νεογιλά, ώστε να μεριμνήσει για την πρόληψη οποιουδήποτε προβλήματος.

Άλλες εφαρμογές των ψηφιακών πανοραμικών ακτινογραφιών των δοντιών

Μια ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία αποτελεί σημαντικό διαγνωστικό εργαλείο, εκτός από μια κοινή εξέταση από τους οδοντιάτρους και τους χειρουργούς της στοματικής χειρουργικής στην καθημερινή πρακτική.

Η ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία είναι μια διαδικασία που καλύπτει μια ευρύτερη περιοχή σε σχέση με μία συμβατική ενδοστοματική ακτινογραφία. Ως εκ τούτου, παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για το σχεδιασμό της θεραπείας για ολικές και μερικές οδοντοστοιχίες, εκχυλίσματα και εμφυτεύματα.

Μια ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία δοντιών μπορεί επίσης να αποκαλύψει οδοντικά και ιατρικά προβλήματα όπως:

  • Προχωρημένη περιοδοντική νόσο
  • Κύστεις των οστών της γνάθου
  • Όγκους γνάθων και καρκίνου του στόματος
  • Διαταραχές των γνάθων (επίσης γνωστές ως διαταραχές στις κροταφογναθικές διαρθρώσεις ή του TMJ)
  • Ιγμορίτιδα

Πώς λειτουργεί μια ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία δοντιών;

Οι ακτίνες Χ είναι μια μορφή ακτινοβολίας όπως το φως ή τα ραδιοκύματα. Οι ακτίνες Χ περνούν από τα περισσότερα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου του σώματος. Μόλις προσεγγίσει προσεκτικά το τμήμα του σώματος που εξετάζεται, μια μηχανή ακτίνων Χ παράγει μια μικρή έκρηξη ακτινοβολίας. Αυτή διέρχεται από το σώμα, καταγράφοντας μια εικόνα σε φωτογραφική ταινία ή έναν ειδικό ψηφιακό ανιχνευτή.

Κατά τη διάρκεια μιας ψηφιακής πανοραμικής δοντιών, ο σωλήνας ακτίνων Χ περιστρέφεται σε ημικύκλιο γύρω από το κεφάλι του ασθενή, ξεκινώντας από τη μια πλευρά της σιαγόνας και καταλήγοντας στην άλλη πλευρά.

Αντί να στηρίζεται σε φιλμ τοποθετημένο μέσα στο στόμα, μια πανοραμική μηχανή ακτίνων Χ προβάλλει μια δέσμη διαμέσου του ασθενούς, πάνω σε φιλμ ή έναν ανιχνευτή που περιστρέφεται απέναντι από τον σωλήνα ακτίνων Χ.

Μέχρι πρόσφατα, οι εικόνες από τις ψηφιακές πανοραμικές δοντιών, τυπώνονταν σε μεγάλα φύλλα μεμβράνης (κάτι σαν ένα μεγάλο φωτογραφικό αρνητικό). Σήμερα, οι περισσότερες εικόνες από τις ψηφιακές πανοραμικές δοντιών είναι ψηφιακά αρχεία που αποθηκεύονται ηλεκτρονικά. Αυτές οι αποθηκευμένες εικόνες είναι εύκολα προσβάσιμες και συχνά συγκρίνονται με τις τρέχουσες εικόνες με ακτίνες Χ για διάγνωση και διαχείριση ασθενειών.

Πώς γίνεται η ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία στα δόντια;

Ο τεχνικός θα φροντίσει ώστε να βρίσκεστε στο κέντρο της ακτινολογικής μονάδας, όπου θα τοποθετήσει προσεκτικά και θα ασφαλίσει το κεφάλι σας. Η μονάδα μπορεί να ρυθμιστεί για να φιλοξενήσει έναν ασθενή που στέκεται ή κάθεται σε μια αναπηρική καρέκλα. Στη συνέχεια τοποθετείται στο στόμα σας ένας αναστολέας δακτύλων για να εξασφαλιστεί η σωστή ευθυγράμμιση των δοντιών. Η σωστή τοποθέτηση των δοντιών και του κεφαλιού είναι σημαντική για τη λήψη της ψηφιακής πανοραμικής ακτινογραφίας με ακρίβεια.

Θα σας ζητηθεί να παραμείνετε ακίνητοι ενώ ο περιστρεφόμενος βραχίονας γυρνάει σε ένα ημικύκλιο γύρω από την περίμετρο του κεφαλιού σας και οι εικόνες λαμβάνονται. Η ψηφιακή πανοραμική δοντιών συνήθως διαρκεί από 12 έως 20 δευτερόλεπτα.

Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας (Αθήνα) και ψηφιακή πανοραμική δοντιών

Το νέο απόκτημα της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ), APLHA PLUS της εταιρείας RAYSCAN θυγατρική της εταιρείας SAMSUNG,  μας δίνει την κορυφαία ποιότητα στην απεικόνιση  των ψηφιακών πανοραμικών δοντιών:

  • σε ελάχιστο χρόνο
  • με μειωμένη δόση ακτινοβολίας

Η διάρκεια της εξέτασης είναι μόλις 4 δευτερόλεπτα.

Το διαγνωστικό μας κέντρο, έχει τη δυνατότητα αρχειοθέτησης των εξετάσεων σας σε οργανωμένο σύστημα  διαχείρισης και αποθήκευσης εικόνων, μέσω ενός ολοκληρωμένου  συστήματος ΙΜPAX R6 σύστημα PACS της AGFA, με δυνατότητα αρχειοθέτησης έως και 10 έτη, με διαγνωστικές οθόνες TFT Barco Coronis (19’’), για την σύγκριση και την μελέτη των ψηφιακών εικόνων από τις ψηφιακές πανοραμικές δοντιών, όπου στην συνέχεια αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή (CD).

 


Πανοραμική δοντιών τιμή

Πραγματοποιούνται καθημερινά ψηφιακές πανοραμικές ακτινογραφίες, χωρίς να απαιτείται ραντεβού, από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 7:30 το απόγευμα, όπως και τα Σάββατα από τις 7 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Το διαγνωστικό μας εξυπηρετεί όλη την Αθήνα και μεταξύ άλλων και τις περιοχές Καλλιθέα, Μοσχάτο, Πετράλωνα, Ταύρος, Κουκάκι, Νέος Κόσμος, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο.

Για περισσότερες πληροφορίες για την ψηφιακή πανοραμική ακτινογραφία, επικοινωνήστε με το διαγνωστικό κέντρο Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας (Αθήνα).

 

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα