Ηλεκτροκαρδιογράφημα | Διαδικασία & αποτελέσματα εξέτασης
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ), πραγματοποιούνται ηλεκτροκαρδιογραφήματα με την βοήθεια του ηλεκτροκαρδιογράφου Mortata.

Η διαδικασία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος περιλαμβάνει την τοποθέτηση ηλεκτρόδιων στο δέρμα του ασθενούς, συνήθως στο στέρνο και τα άκρα.

Αυτά τα ηλεκτρόδια καταγράφουν τις ηλεκτρικές εκκενώσεις που παράγονται από την καρδιά καθώς αντλεί αίμα.

Το αποτέλεσμα είναι μια γραφική αναπαράσταση των ηλεκτρικών διακυμάνσεων που αποτελούν το καρδιακό κύμα, γνωστή ως “καρδιογράφημα.”

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα μπορεί να καταγράψει τη δραστηριότητα των μυών της παλλόμενης καρδιάς και ταυτόχρονα μπορεί να βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση των περισσότερων καρδιακών παθήσεων.

Πρόκειται για μια απλή, γρήγορη και ανώδυνη εξέταση.

Με τη διενέργεια ηλεκτροκαρδιογραφημάτων, μπορούμε να ελέγξουμε εάν βρίσκονται σε αρχικό στάδιο οξείας πάθησης, όπως για παράδειγμα το οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου, η οξεία περικαρδίτιδα κλπ.

Πριν από ορισμένες χειρουργικές επεμβάσεις το ηλεκτροκαρδιογράφημα χρησιμοποιείται για να αξιολογήσει την καρδιακή κατάσταση του ασθενούς.

Τι δείχνει το ηλεκτροκαρδιογράφημα;

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα, μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για χρόνιες διαταραχές που μπορεί να αφορούν τον καρδιακό ρυθμό, όπως ταχυκαρδία, βραδυκαρδία και αρρυθμία.

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ, στην Καλλιθέα, γνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης εξέτασης, διενεργούμε καθημερινά ηλεκτροκαρδιογραφήματα, σε προσιτή τιμή.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα