Γενική Αίματος | Διαδικασία & αποτελέσματα
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Γενική Αίματος
Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ), εκτελούνται όλες οι αιματολογικές εξετάσεις με τη βοήθεια σύγχρονων αιματολογικών αναλυτών πολύπλευρων δυνατοτήτων, της ROCHΕ.

Η γενική εξέταση αίματος είναι ένα σύνολο εργαστηριακών εξετάσεων, που παρέχουν πληροφορίες σχετικές με τα κύτταρα στο αίμα ενός ατόμου.

Η εξέταση αυτή αποδεικνύει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, των ερυθρών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων καθώς και τον μέσο όγκο των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Επίσης, μπορεί να συμπεριληφθεί η διαφορική μέτρηση των λευκών αιμοσφαιρίων (λευκοκυτταρικός τύπος) όπως και μετρήσεις χημικών ή άλλων ουσιών στο αίμα.

Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν οξυγόνο και προκαλούν το χρώμα του αίματος. Τα λευκά αιμοσφαίρια αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού (αμυντικού) συστήματος του οργανισμού.

Τα αιμοπετάλια σχηματίζουν θρόμβους που αποτρέπουν την υπερβολική αιμορραγία. Η εξέταση αυτή χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ασθενειών στο πλαίσιο ιατρικής αξιολόγησης.

Επίσης, απαιτείται όταν ένας γιατρός υποψιάζεται μία νόσο που επηρεάζει τα κύτταρα του αίματος όπως μια λοίμωξη, αιμορραγία, καρκίνος κλπ.

Πραγματοποιείται συχνά προτού ένα άτομο υποβληθεί σε χειρουργείο καθώς και μετά το χειρουργείο ώστε να παρακολουθείται η απώλεια αίματος.

Σε έκτακτες καταστάσεις, χρησιμοποείται για διερεύνηση συμπτωμάτων όπως ο πυρετός, ο κοιλιακός πόνος, η δύσπνοια, η αιμορραγία.

 

Αιματολογικές Εξετάσεις στην Ιατρική Πρόληψη

Στην Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας (Αθήνα) οι αιμοληψίες γίνονται από έμπειρους και ικανούς αιμολήπτες.

Πραγματοποιείται επίσης σε άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή ακτινοθεραπείες επειδή οι θεραπείες αυτές καταστέλλουν τα κύτταρα του αίματος.

Τακτική Γενική Αίματος:

Η τακτική γενική αίματος, είναι απαραίτητη σε άτομα που παίρνουν κάποια ψυχιατρικά φάρμακα.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η αναιμία μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στην μητέρα και στο μωρό της, για το λόγο αυτό η γενική αίματος αποτελεί μέρος της προγεννητικής φροντίδας.

Τέλος, η γενική αίματος είναι βασικό εργαλείο της αιματολογίας και της πρόγνωσης θεραπείας καθώς και της πρόληψης αιματολογικών νοσημάτων όπως η λευχαιμία ή τα λεμφώματα.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα