DENTAL SCAN Άνω - Κάτω Γνάθου | Διάγνωση από 65€
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
DENTAL SCAN Άνω και Κάτω Γνάθου

Το διαγνωστικό κέντρο ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ) κατάφερε για ακόμη μια φορά, μια πρωτοποριακή μέθοδο διάγνωσης στον χώρο της οδοντιατρικής, όσον αφορά στον τομέα των οδοντικών εμφυτευμάτων και συγκεκριμένα στην ακτινογράφηση (dental scan) της άνω και κάτω γνάθου. Διαθέτει τον αξονικό τομογράφο κωνικής δέσμης Alpha plus της εταιρείας RayScan θυγατρική της εταιρείας SAMSUNG. 

Πρόκειται για ένα νέας τεχνολογίας μηχάνημα CBVT/CBCT, που διενεργεί την πιο αναλυτική και προηγμένη προσέγγιση μέχρι σήμερα, για την πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής που θα γίνει η εμφύτευση. Η αξονική τομογραφία γνάθου -dental scan-, επιτυγχάνεται με εξαιρετικά χαμηλή δόση ακτινοβολίας. Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα είναι ο ελάχιστος χρόνος εξέτασης.

Η υγιεινή και η καλή κατάσταση του στόματος, είναι ένα πρωταρχικό μέλημα του κάθε ανθρώπου. Τα μάτια των άλλων, πέφτουν μοιραία στα δόντια και από την εμφάνισή τους κρίνεται η εικόνα που θα έχουν για εμάς. Δεν είναι όμως μόνο θέμα prestige, αλλά και υγείας. Τα δόντια που λείπουν, επηρεάζουν την ομιλία και τη μάσηση, καθώς και τη μορφολογία των άλλων δοντιών και της υπόλοιπης καθ’ ολοκληρίαν γνάθου.

Τα εμφυτεύματα είναι μεταλλικά κουμπιά, συνήθως από τιτάνιο, τα οποία τοποθετούνται χειρουργικά στη γνάθο και πάνω τους τοποθετείται η κορώνα. Η κορώνα είναι ένα τεχνητό δόντι που μοιάζει απολύτως φυσικό. Μάλιστα η αισθητική του ξεπερνά και αυτή του πρωτότυπο φυσικού δοντιού.

Έχουν ισχυρά πλεονεκτήματα έναντι της συνηθισμένης γέφυρας, καθώς πριν την τοποθέτησή της, πρέπει να τροχιστούν ήδη υγιή δόντια. Δηλαδή καταστρέφουμε καλά δόντια για να αντικαταστήσουμε ένα εκλιπόν. Αυτό από μόνο του, αντίκειται στη γενικότερη φιλοσοφία των οδοντιάτρων, ότι κάθε δόντι αξίζει να σωθεί.

Τα εμφυτεύματα, μπορεί να έχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά το πιο δύσκολο κομμάτι, είναι που θα τοποθετηθούν και αν η γνάθος, λόγω της παραμόρφωσης που έχει υποστεί, από τη μακροχρόνια απώλεια των δοντιών, μπορεί να τα δεχτεί.

Το διαγνωστικό μας εξυπηρετεί όλη την Αθήνα και μεταξύ άλλων και τις περιοχές Καλλιθέα, Μοσχάτο, Πετράλωνα, Ταύρος, Κουκάκι, Νέος Κόσμος, Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε ραντεβού για Dental Scan, την ημέρα και την ώρα που σας βολεύει.

 

 

Πως βοηθάει το dental scan της άνω και κάτω γνάθου

Το πρώτο βήμα, είναι η ακτινολογική διάγνωση. Ο γιατρός, πριν αποφασίσει που θα τοποθετήσει τα εμφυτεύματα, πρέπει να πραγματοποιηθούν διαγνωστικές εξετάσεις, οι οποίες με ακρίβεια, θα εξετάσουν στο χιλιοστό την άνω και κάτω γνάθο, για να παράγουν τα απαραίτητα αποτελέσματα.

Εδώ επεμβαίνει το διαγνωστικό κέντρο ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ). Το προαναφερθέν νέας τεχνολογίας μηχάνημα DENTAL SCAN ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ, διαθέτει 3D εικόνες,  οι οποίες με ακρίβεια αναγνωρίζουν πιθανές παθολογίες αλλά και δομικές ανωμαλίες της  περιοχής. Σε συνδυασμό δε, με το μεγάλο πεδίο εστίασης 13X10, αποφεύγουμε την ταλαιπωρία του ασθενούς κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης.

Επίσης, κατά την αξονική τομογραφία των γνάθων, λαμβάνουμε εγκάρσιες και επιμήκεις τομές, οι οποίες μας δίνουν τη δυνατότητα για ποικίλες μετρήσεις όπως η πορεία του κάτω φατνιακού νεύρου, το ύψος και  πλάτος του οστού της περιοχής, τοποθέτηση εμφυτεύματος κοντά στο γενειακό τρήμα, πάχος γλωσσικής αύλακας αλλά και την πυκνότητα του φλοιώδους οστού. Η λεπτομερής απεικόνιση της άνω και κάτω γνάθου μέσω του dental scan, βοηθάει τον οδοντίατρο στην  κατάλληλη επιλογή εμφυτεύματος, όσον αφορά στην περιοχή τοποθέτησης αλλά και το πάχος αυτού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και υγιής εμφύτευση.

 

Χαρακτηριστικά αξονικής dental scan γνάθου

  1. Η διάρκεια της αξονικής τομογραφίας διαρκεί μόλις 12 δευτερόλεπτα για την απεικόνιση της άνω και κάτω γνάθου.
  2. H δόση ακτινοβολίας είναι μόνο 22,9μSv, καθότι αποτελεί ένα αποκλειστικά ψηφιακό σύστημα, κάτι το οποίο μας δίνει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.
  3. Ο dental scan τομογράφος προσαρμόζεται ώστε να εξυπηρετεί μικρά παιδιά, ηλικιωμένους καθώς και άτομα με νευρολογικές παθήσεις.
  4. Το διαγνωστικό μας, έχει τη δυνατότητα αρχειοθέτησης των εξετάσεων σε οργανωμένο σύστημα  διαχείρισης και αποθήκευσης εικόνων, μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος ΙΜPAX R6 σύστημα PACS της AGFA, με δυνατότητα αρχειοθέτησης έως και δέκα έτη, με διαγνωστικές οθόνες TFT Barco Coronis (19’’), για τη σύγκριση και τη μελέτη των ψηφιακών εικόνων, όπου στη συνέχεια αποθηκεύονται σε ψηφιακή μορφή (CD).


dental scan τιμή

 

Χώρος εξέτασης dental scan

Το διαγνωστικό μας κέντρο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σημερινής εποχής, συνδυάζει το χαμηλό κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων, με την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και την αξιόπιστη διάγνωση. Οι τομογραφίες dental scan περιλαμβάνουν όλα όσα έχουν προαναφερθεί, γίνονται μέσα σε ένα φιλικό και άνετο περιβάλλον και με τη καθοδήγηση-συνεργασία έμπειρου ιατρικού προσωπικού. Δείτε τον ειδικά σχεδιασμένο χώρο στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα