Tips ομορφιάς για λαμπερή επιδερμίδα Tips ομορφιάς για λαμπερή επιδερμίδα - Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας
X
Logo
Tips ομορφιάς για λαμπερή επιδερμίδα
Tips ομορφιάς για λαμπερή επιδερμίδα
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Tips ομορφιάς για λαμπερή επιδερμίδα

Οι γυναίκες κατακλύζονται από διαφημίσεις για προϊόντα που υπόσχονται νεανικότερο, λαμπερό και πιο υγιές δέρμα. Η αλήθεια είναι ότι πολλά από αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι ακριβά και να έχουν αποτελέσματα που δεν ανταποκρίνονται στις αξιώσεις τους. Τα πρώτα σημάδια της γήρανσης του δέρματος περιλαμβάνουν την  ατροφία, θαμπάδα, λεπτές γραμμές, ξηρότητα και απώλεια ελαστικότητας η οποία οδηγεί σε χαλάρωση. Η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται κατά 68% μετά τα 50. Η έκθεση στον ήλιο επιταχύνει αυτή τη διαδικασία όπως και οι διαταραχές του επιδερμικού φραγμού, αλλεργικές αντιδράσεις, έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία, ρύπανση ή χρήση ερεθιστικών προϊόντων.


Οι βασικές αρχές για την φροντίδα του δέρματος, που προσφέρουν λαμπερή όψη είναι αρχικά η προστασία, η πρόληψη, ο καθαρισμός και η ενυδάτωση. Οι περισσότερες βλάβες από τον ήλιο οφείλονται στην καθημερινή έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, γι αυτό και οι δερματολόγοι συνιστούν την καθημερινή χρήση αντηλιακών ως το υποχρεωτικό τελικό βήμα για κάθε πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας.


Ανάλογα τον τύπο του δέρματος σας (λιπαρό, ξηρό ή συνδυασμό) γίνεται η κατάλληλη επιλογή των προϊόντων που απαιτούνται για την καθημερινή περιποίηση. Τα καθαριστικά με βάση το τζελ είναι τα καλύτερα για λιπαρές επιδερμίδες, ενώ με βάση κρέμα ή λοσιόν είναι καλύτερα για το κανονικό έως ξηρό δέρμα. Οι ενυδατικές κρέμες εφοδιάζουν τις επιδερμικές στοιβάδες με την απαραίτητη υγρασία για να διατηρούνται λαμπερές και ενυδατωμένες. Τα προϊόντα με  συνθέσεις λαδιού σε νερό τείνουν να είναι ελαφριές πηκτές, λοσιόν και οροί ταιριάζουν καλύτερα στο κανονικό έως ξηρό δέρμα. Το νερό σε συνδυασμό με κάποιο λάδι σε αλοιφές ή κρέμες προσφέρει μεγαλύτερη ενυδάτωση για ξηρό δέρμα.


Καθώς μεγαλώνουμε, οι μηχανισμοί αντιγήρανσης του δέρματος μας μειώνονται, η άμυνα του οργανισμού μας εξασθενεί, οι κρίσιμες διαδικασίες επιβραδύνονται και ο ρυθμός διάσπασης των βασικών συστατικών αυξάνεται. Αν και οι αισθητικές επεμβάσεις έχουν σημαντικό θετικό αντίκτυπο σε συγκεκριμένες πτυχές της γήρανσης, όπως οι βαθιές ρυτίδες, η χαλάρωση και η απώλεια ελαστικότητας και όγκου, δεν αντιμετωπίζουν απαραίτητα τη συνολική ποιότητα του δέρματος. Η σύσταση μιας ρουτίνας φροντίδας του δέρματος στο σπίτι βάσει των ατομικών αναγκών σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες που παρέχουν οι αισθητικοί δερματολόγοι προσφέρουν βέλτιστα αποτελέσματα.


Το βασικό χαρακτηριστικό μιας νεανικής, υγιούς επιδερμίδας είναι η λάμψη. Η λάμψη καθορίζεται από την ανάκλαση του φωτός στην επιφάνεια ενός λείου δέρματος. Με την ηλικία, η ακτινοβολία μειώνεται καθώς ο ρυθμός εναλλαγής των επιδερμικών κυττάρων επιβραδύνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων δημιουργώντας τραχύ, ξηρό δέρμα, διογκωμένους πόρους και κακή ανάκλαση του φωτός. Η απολέπιση, μέσω χημικών ή φυσικών μέσων, είναι η διαδικασία απομάκρυνσης της περίσσειας συσσώρευσης αυτών των κυττάρων καθώς προσφέρει μια πιο λεία και λαμπερή όψη επιδερμίδας. επιφάνεια. Εκτός από τα αισθητικά οφέλη προφέρει και ενίσχυση της λειτουργίας του επιδερμικού φραγμού.


Κλινικά αποδεδειγμένα προϊόντα, σχεδιασμένα με τα σωστά συστατικά για συγκεκριμένη φροντίδα του δέρματος, μεγιστοποιήσουν το αποτέλεσμα και θα αυξάνουν τη μακροζωία των κυττάρων του δέρματος. Η καλύτερη συμβουλή είναι ότι μια ισορροπημένη διατροφή, η επαρκής ενυδάτωση, η χρήση ενυδατικής κρέμας, η προστασία από τον ήλιο και η αποφυγή ή η διακοπή του καπνίσματος είναι τα πιο αποτελεσματικά μέτρα όχι μόνο για το υγιές και λαμπερό δέρμα αλλά και για μια υγιή ζωή.


ΠΗΓΕΣ


Skin Care for Women. Ashley L Hodges, Deborah K Walker. Nursing for womens health. 2017

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα