ΣΑΚΧΑΡΟ Σάκχαρο | Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας
X
Logo
ΣΑΚΧΑΡΟ
ΣΑΚΧΑΡΟ
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Η εξέταση αίματος σακχάρου, γνωστή και ως εξέταση γλυκόζης στο αίμα, χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα.

Αυτή η εξέταση είναι σημαντική για τη διάγνωση και την παρακολούθηση των ασθενειών που σχετίζονται με την ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, κυρίως τον διαβήτη.

Τα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης βοηθούν τον ιατρό να αξιολογήσει τον ρυθμό της γλυκόζης στο αίμα και να προτείνει τυχόν απαραίτητες αλλαγές στη θεραπεία ή τον τρόπο ζωής του ασθενούς.

Η υπερβολικά αυξημένη ή χαμηλή γλυκόζη στο αίμα, μπορεί να αποτελεί ένδειξη μιας σοβαρής πάθησης.

Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης (υπεργλυκαιμία),  μπορεί να αποτελούν ένδειξη διαβήτη, μιας πάθησης που προκαλεί περαιτέρω καρδιακά προβλήματα, τύφλωση, νεφρική ανεπάρκεια και άλλες επιπλοκές.

Τα χαμηλά επίπεδα γλυκόζης (υπογλυκαιμία) επίσης αποτελούν ένδειξη σοβαρών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της εγκεφαλικής βλάβης.

Ο θεράπων ιατρός, θα ζητήσει εξέταση αίματος για σάκχαρο όταν διακρίνει συμπτώματα όπως η έντονη δίψα, συχνή ούρηση, θολή όραση, κόπωση, τραύματα που επουλώνονται αργά, συνεχόμενη πείνα.

Η συγκεκριμένη εξέταση πραγματοποιείται από μία αιμολήπτριαόπου θα λάβει δείγμα αίματος από μία φλέβα στο χέρι σας, χρησιμοποιώντας μία μικρή βελόνα.

Για την συγκεκριμένη εξέταση απαιτείται 8-12 ώρες νηστεία πριν γίνει λήψη του δείγματος αίματος.

Υπάρχουν αρκετά άτομα με διαβήτη τα οποία χρειάζεται να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος καθημερινά.

Αν έχετε διαβήτη, συνεργαστείτε με τον γιατρό σας ώστε να βρείτε τον καλυτερο τρόπο αντιμετώπισης της νόσου.

 

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα