Προετοιμασίες Εξετάσεων - Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Προετοιμασίες Εξετάσεων

Για κάποιες από τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται στην Ιατρική Πρόληψη, απαιτείται ειδική προετοιμασία πριν την εξέταση. Οι οδηγίες που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα θα πρέπει να τις ακολουθήσει  ο εξεταζόμενος, εκτός εάν ο θεράπων ιατρός του συστήσει κάτι διαφορετικό. Για επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το διαγνωστικό μας κέντρο στα 210 9530620210 9530622.

Μικροβιολογικές – Αιματολογικές εξετάσεις

  Για τις βιοχημικές εξετάσεις αίματος χρειάζεται νηστεία 12 ωρών. Το νερό δεν επηρεάζει καμία εξέταση.

  Για ορμονολογικές εξετάσεις δεν απαιτείται νηστεία ή άλλη προετοιμασία.

  Για τις εξετάσεις του θυρεοειδούς, η λήψη φαρμάκου του θυρεοειδούς να έπεται της αιμοληψίας.

Ούρα / Καλλιέργειες

  Για τη γενική ούρων, απαιτούνται τα πρώτα πρωινά ούρα σε αποστειρωμένο ουροσυλλέκτη.

  Καλλιέργεια ούρων, πλύσιμο καλό και σκούπισμα με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε λίγα ούρα και συλλέγουμε τα υπόλοιπα σε αποστειρωμένο ουροσυλλέκτη.

  Για  συλλογή ούρων 2ώρου και 24ώρου, μπορείτε να απευθυνθείτε στο εργαστήριό μας για να σας δώσει τις σωστές οδηγίες συλλογής.

  Για καλλιέργεια κολπικού υγρού, δεν επιτρέπεται η χρήση κολπικών υποθετων και εσωτερικών πλύσεων. Σεξουαλική αποχή 3 ημέρες πριν την λήψη του δείγματος. Πλύσιμο της περιοχής εξωτερικά μόνο με σαπούνι και νερό πριν την λήψη.

Αξονικές τομογραφίες

  Πριν την Αξονική Τομογραφία Άνω Κοιλίας ή Κάτω κοιλίας ή Οπισθοπεριτοναϊκού Χώρου ο εξεταζόμενος πρέπει να είναι νηστικός τουλάχιστον για 6 ώρες.

  Δύο ώρες πριν την εξέταση, πρέπει να πιει το σκιαγραφικό υγρό, σύμφωνα με τις οδηγίες του προσωπικού του εργαστηρίου μας.

  Είναι σημαντικό να μας ενημερώσετε:

  • Εάν γνωρίζετε ότι έχετε κάποια αλλεργία.
  • Εάν τυχόν λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή (π.χ. για θυρεοειδοπάθεια ή διαβήτη).
  • Για την πιθανότητα εγκυμοσύνης.

  Εφόσον διαθέτετε προηγούμενες εξετάσεις, συνιστάται να τις προσκομίζετε κατά την προσέλευσή σας.

Ακτινογραφίες

  Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία εξετάσεων. Εφόσον διαθέτετε προηγούμενες εξετάσεις, συνιστάται να τις προσκομίζετε κατά την προσέλευσή σας.

Μαστογραφίες

  Προγραμματίστε τη μαστογραφία μεταξύ 5ης και 14ης ημέρα του έμμηνου κύκλου σας. Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για την εξέταση. Εφόσον διαθέτετε προηγούμενες εξετάσεις, συνιστάται να τις προσκομίζετε κατά την προσέλευσή σας.

Οδοντιατρικές εξετάσεις

  Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν από κάποια οδοντιατρική εξέταση.

Καρδιολογικές εξετάσεις

  Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία για το triplex καρδιάς, το καρδιογράφημα και την τοποθέτηση holter. Εφόσον διαθέτετε προηγούμενες εξετάσεις, συνιστάται να τις προσκομίζετε κατά την προσέλευσή σας.

  Για τη διενέργεια τεστ κοπώσεως, απαιτείται 2ώρη νηστεία και ο εξεταζόμενος να προσέρχεται στο διαγνωστικό κέντρο με άνετα ρούχα και παπούτσια.

Ηλεκτρομυογραφήματα

  Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία εξετάσεων. Εφόσον διαθέτετε προηγούμενες εξετάσεις, συνιστάται να τις προσκομίζετε κατά την προσέλευσή σας. Δεν πραγματοποιούνται ηλεκτρομυογραφήματα σε άτομα με βηματοδότη.

Υπερηχογραφήματα

  Για το υπερηχογράφημα άνω κοιλίας, θα πρέπει την προηγούμενη μέρα ο εξεταζόμενος να μην φάει φρούτα, όσπρια, λαχανικά και γαλακτοκομικά. Επιτρέπεται να καταναλώσει κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, ρύζι, πατάτες, μακαρόνια. Την ημέρα της εξέτασης απαιτείται 6ωρη νηστεία.

  Για το υπερηχογράφημα κάτω κοιλίας, μία ώρα πριν την εξέταση θα πρέπει ο εξεταζόμενος να πίει 4-5 ποτήρια νερό, χωρίς να ουρήσει. Την συγκεκριμένη προετοιμασία μπορείτε να την κάνετε τον χώρο σας ή στο διαγνωστικό μας κέντρο.

  Εφόσον διαθέτετε προηγούμενες εξετάσεις, συνιστάται να τις προσκομίζετε κατά την προσέλευσή σας.

Εξετάσεις οστεοπόρωσης

  Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία εξετάσεων. Εφόσον διαθέτετε προηγούμενες εξετάσεις, συνιστάται να τις προσκομίζετε κατά την προσέλευσή σας.

Για προετοιμασίες εξετάσεων που δεν αναφέρονται στο παρόν κείμενο μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιεσδήποτε πληροφορίες και οδηγίες

 

ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα