Πώς θα χαθούν τα κιλά του Πάσχα Πώς θα χαθούν τα κιλά του Πάσχα - Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας
X
Logo
Πώς θα χαθούν τα κιλά του Πάσχα
Πώς θα χαθούν τα κιλά του Πάσχα
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Πώς θα χαθούν τα κιλά του Πάσχα

1.Επαναφορά υγιεινών διατροφικών συνηθειών: Όσο πιο γρήγορα επαναφέρετε τις “καλές” σας διατροφικές συνήθειες, τόσο πιο εύκολα θα επανέλθει το σώμα σας. Ακολουθούν κάποιες καλές διατροφικές συνήθειες πολύ σημαντικές.


2.Προσθέστε Φυτικές Ίνες στη διατροφή σας: Προϊόντα ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε την περιεκτικότητα της διατροφή σας σε φυτικές ίνες. Άλλωστε, η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών σχετίζεται με χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, Επιπλέον, οι φυτικές ίνες συμβάλλουν σημαντικά στη ρύθμιση της όρεξης.


3.Περιορίστε τα λιπαρά τρόφιμα: Γλυκά, τυποποιημένα σνακ όπως πατατάκια και γαριδάκια, τηγανητά, έτοιμο φαγητό (fast food) κλπ έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε λίπος και είναι καλό να αποφεύγονται. Η χαμηλή πρόσληψη λιπαρών συνήθως οδηγεί και σε μείωση του σωματικού βάρους.


4.Ελέγξτε την ποσότητα της τροφής: Ο καλός έλεγχος των ποσοτήτων που καταναλώνονται θα βοηθήσει στην επαρκή πρόσληψη θερμίδων. Ακούστε το σώμα σας και σταματήστε την κατανάλωση φαγητού μόλις νιώσετε πλήρεις. Η χρήση μικρότερων πιάτων ίσως αποδειχθεί βοηθητική, αφού εκτός από το στομάχι θα συμβάλει στο να “χορτάσει” και το μάτι σας.


5.Άσκηση: Αυξήστε τη σωματικής σας δραστηριότητα. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε μεγαλύτερη ενεργειακή δαπάνη και καλύτερο ενεργειακό ισοζύγιο. Εάν δεν είστε «φίλος» του γυμναστηρίου, μην ανησυχείτε, υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι να βοηθήσετε το σώμα σας να δαπανήσει ενέργεια. Περπατήστε, τρέξτε, χορέψτε ακόμη και το παιχνίδι με τα παιδιά ή τα ανίψια σας θα μπορούσε να σας ωφελήσει.


Κουστουράκη Παρασκευή Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc Κλινικής Διατροφής Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, University of Glasgow


Ελ.Βενιζέλου 116, Καλλιθέα Τηλ. 2110100718 Email. koustouraki@yahoo.gr


Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα