8 ΣΠΙΤΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΛΕΥΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ 8 ΣΠΙΤΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΛΕΥΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ - Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας
X
Logo
8 ΣΠΙΤΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΛΕΥΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
8 ΣΠΙΤΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΛΕΥΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
8 ΣΠΙΤΙΚΑ TIPS ΓΙΑ ΛΕΥΚΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Το καλοκαίρι έφτασε!!

        
  1. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα σε συνδυασμό με λεμόνι. Οχι περισσότερο από 3 λεπτά πάνω στα δόντια και ξεπλένετε. Βουρτσίζετε με μαλακή βούρτσα απαλά. Επαναλάβετε για 15 ημέρες. Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει με μαγειρική σόδα και αλάτι.
  2. Μην καταναλώνετε ανθρακούχα ποτά και αναψυκτικά. Το μεγαλύτερο κακό στα δόντια δεν προκαλείται από τη ζάχαρη αλλά από τα οξέα που εντοπίζονται μέσα σε αυτά.
  3. Μην αμελείτε τη σωστή στοματική υγιεινή των δοντιών σας με καθημερινό βούρτισμα αυτών, τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα.
  4. Αποφύγετε τον καφέ και το τσάι διότι αφήνουν λεκέδες στα δόντια.
  5. Να θυμάστε πως ένας από τους σημαντικούς εχθρούς των δοντιών μας είναι το κάπνισμα. Η συσσωρευμένη πίσσα και η νικοτίνη του τσιγάρου, εισχωρούν στο σμάλτο (αδαμαντίνη) των δοντιών, με αποτέλεσμα να τα θαμπώνουν και να τα κιτρινίζουν.
  6. Προσοχή στα πολύ ζεστά και στα παγωμένα φαγητά και ροφήματα. Όταν η αλλαγή της θερμοκρασίας είναι απότομη, κυρίως στα γεύματά μας, τα δόντια μας συστέλλονται και διαστέλλονται. Η εναλλαγή διαστολής και συστολής, ζεστού και κρύου, καταλήγει σε λεκέδες των δοντιών.
  7. Να φροντίζετε μετά από ένα γεύμα ή ποτό να ξεπλένετε το στόμα σας ώστε να απομακρύνονται τα υπολείμματα και οι χρωστικές ουσίες αυτών.
  8. Χρησιμοποιήστε μεσοδόντιο βουρτσάκι. Πρόκειται για μια μικρογραφία βούρτσας, ειδικά σχεδιασμένη ώστε να καθαρίσει τα διαστήματα μεταξύ των δοντιών. Παρόλο που επιτελεί παρόμοια λειτουργία με το οδοντικό νήμα, θεωρείται πως είναι πιο ήπιο για τα ούλα και μπορεί να καθαρίσει πιο αποτελεσματικά, αλλά και πιο εύκολα.
Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα