Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας - Ιατρική Πρόληψη Καλλιθέας - Τιμή Αξονικής 59€
X
Logo
Tηλεφωνήστε μας για ραντεβού
Κέντρο Αξονικής Τομογραφίας
Η Αξονική Τομογραφία (CT – Commuted Tomography) είναι μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις των τελευταίων χρόνων στην ιατρική απεικόνιση. Είναι ένα σπουδαίο εργαλείο στα χέρια του κλινικού ιατρού για τη διάγνωση ή τον αποκλεισμό διαφόρων παθήσεων, προσδίδοντας μεγαλύτερη ακρίβεια συγκριτικά με άλλες απλές απεικονιστικές μεθόδους.

 

Τι είναι αξονική τομογραφία ;

Η αξονική τομογραφία είναι μία απεικονιστική εξέταση μέσω της χρήσης ακτίνων Χ, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μέρη του σώματος. Με την αξονική έχουμε τη δυνατότητα να λάβουμε πληροφορίες τόσο των μαλακών ιστών, των οστών, αλλά από του εγκεφάλου, της καρδιάς και των αγγείων.  Η χρήση της αξονικής τομογραφίας είναι πολύτιμη για τη διάγνωση, τη μελέτη και παρακολούθηση πολλών παθήσεων. Πρόκειται για μία γρήγορη και ανώδυνη εξέταση με ελάχιστη εκπομπή ακτινοβολίας.

 

Πως λειτουργεί ένας αξονικός τομογράφος;

Μια αξονική τομογραφία (σάρωση CT ή CAT) διεξάγεται με έναν αξονικό τομογράφο. Η αξονική τομογραφία πραγματοποιείται με περιστρεφόμενες μηχανές ακτίνων Χ, για τη δημιουργία διατομεακών εικόνων του σώματος. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο αξονικός τομογράφος διαιρεί το σώμα σε εγκάρσιες τομές τις οποίες απεικονίζει σε ψηφιακή μορφή. Οι τομές αυτές έχουν πάχος κάτω του ενός χιλιοστού. Τα αποτελέσματα μπορούν να κρατηθούν σε ψηφιακό αρχείο (CD) και να εκτυπωθούν σε μορφή φιλμ.

Ο αξονικός τομογράφος μπορεί να μας δώσει αναλυτικές πληροφορίες για την κατάσταση των περισσοτέρων οργάνων του σώματος, όπως τους μαλακούς ιστούς, τα αιμοφόρα αγγεία και τα οστά. Έτσι μας δίνει πληροφορίες για τα όργανα του σώματος που δεν θα μπορούσαμε να τις έχουμε με μία απλή ακτινογραφία.  Συνάμα, η αξονική τομογραφία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξέταση για το κεφάλι, τους ώμους, τη σπονδυλική στήλη, την καρδιά, την κοιλιά, το γόνατο και το στήθος.

Γιατί πραγματοποιούνται αξονικές τομογραφίες;

Μια αξονική τομογραφία διεξάγεται για πολλούς λόγους, αλλά είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τη διάγνωση ασθενειών και την αξιολόγηση των τραυματισμών. Η τεχνική απεικόνισης μπορεί να βοηθήσει τον γιατρό σας:

  1. στη διάγνωση λοιμώξεων, μυϊκών διαταραχών και καταγμάτων οστών
  2. να εντοπίσει τη θέση των μαζών και των όγκων (συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου)
  3. να μελετήσει τα αιμοφόρα αγγεία και άλλες εσωτερικές δομές
  4. να αξιολογήσει την έκταση των εσωτερικών τραυματισμών και την εσωτερική αιμορραγία
  5. για τους χειρουργικούς χειρισμούς
  6. να παρακολουθεί την αποτελεσματικότητα των θεραπειών για ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων

Η εξέταση είναι ελάχιστα επεμβατική, ενώ διεξάγεται γρήγορα, χωρίς να προκαλεί δυσφορία στον ασθενή.

Aξονική τομογραφία τιμή

Ποια είναι τα είδη αξονικής τομογραφίας;

Οι αξονικές τομογραφίες αποτελούν πολυδιάστατα διαγνωστικά εργαλεία στα χέρια των κλινικών ιατρών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει μετατρέψει στην αξονική να είναι μια μορφή ενδοσκοπικής δισδιάστατης απεικόνισης. Χρησιμοποιούνται επίσης και σε σοβαρά, έκτακτα περιστατικά τραυματισμών. Στην Ιατρική Πρόληψη διενεργούμε όλα τα είδη των αξονικών τομογραφιών όπως ακολουθούν:

Με ποιο μηχάνημα δημιουργείται η αξονική τομογραφία ;

Στην Ιατρική Πρόληψη (ΑΘΗΝΑ), η αξονική τομογραφία πραγματοποιείται με τον καινοτόμο αξονικό τομογράφο FCT Speedia HD, 128 μοιρών. Ο νέος ψηφιακός τομογράφος επιτρέπει τη ψηφιακή σάρωση ολόκληρου του σώματος, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί σάρωση υψηλών ταχυτήτων. Με το κράτημα και μόνο της αναπνοής, περίπου 14 δευτερολέπτων, μπορούν να παραχθούν εικόνες υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης σε βάθος  1100 mm. Ακόμη, πραγματοποιεί Θωρακοκοιλιακή σάρωση 7,5 δευτερόλεπτα με τη μοναδική μέθοδο 3D ανακατασκευής αλγορίθμου -CORE, επιτρέποντας σάρωση 320mm στην περιοχή του στήθους. Η αξονική τομογραφία στην Ιατρική πρόληψη φέρει μειωμένες πιθανότητες λάθους και επανάληψης της εξέταση.

Στην ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΑΘΗΝΑ) εκτελείται καθημερινά η αξονική τομογραφία με τον καινοτόμο αξονικό τομογράφο FCT Speedia HD. Στο διαγνωστικό μας κέντρο πραγματοποιούνται ακτινογραφίες για όλα τα μέρη του σώματος, ενώ μπορούν να διεξαχθούν και άλλες συμπληρωματικές εξετάσεις. Προτεραιότητα μας είναι η άμεση διάγνωση παθήσεων, δίχως η εξέταση  να είναι χρονοβόρα και να δημιουργεί ταλαιπωρία στον εξεταζόμενο. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας.
ΚΛΕΙΣΕ ΤΩΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΖΗΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ έχει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να έχετε μαζί σας το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ, το βιβλιάριο υγείας και την ταυτότητά σας.

Τα στοιχεία της σφραγίδας του θεράποντος ιατρού σας θα πρέπει να είναι ευκρινή.

Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να μην  «εκτελείται μόνο από κρατικούς φορείς».

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ έχει διάρκεια 1 μήνα.

Στείλτε μας emailΚαλέστε μας τώρα